Κώστας Αρβανίτης:🔻Η Κόκκινη Καρφίτσα Σύμβολο στον Αγώνα κατά του Φασισμού (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε μια Πανευρωπαϊκή Δημοκρατική πανστρατιά απέναντι στην Ακροδεξιά ιδεολογία κάθε μορφής που πυροδοτεί τη βία κάλεσε ο Κώστας Αρβανίτης από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μέλος της Επιτροπής LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων) του σώματος, συμμετείχε στη συζήτηση που εντάχθηκε στο πρόγραμμα της 2ης Ολομέλειας του Οκτωβρίου έπειτα από τα δραματικά γεγονότα της Ρώμης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ομάδες βίαιων νεοφασιστών παρεισέφρησαν σε διαδήλωση κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού COVID-19 στη Ρώμη και επιτέθηκαν σε ένα νοσοκομείο και στο κτίριο του ιστορικότερου αριστερού εργατικού συνδικάτου της Ιταλίας. Τα ακραία αυτά περιστατικά εξτρεμισμού και ρατσισμού  δεν είναι μεμονωμένα, αλλά συμβαίνουν πλέον με όλο και αυξανόμενη συχνότητα.

«Φορέστε την καρφίτσα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρβανίτης αναφερόμενος στην τρίγωνη καρφίτσα που συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό. Απευθυνόμενος σε όλους τους Δημοκρατικούς Βουλευτές υπογράμμισε πως η Ακροδεξιά δεν είναι θέμα αισθητικής αλλά πολιτικών, σαν κι αυτές που εγκολπώνονται και υιοθετούν όλο και πιο συχνά κόμματα που λειτουργούν ακόμη και μέσα στο ΕΛΚ, την Ευρωπαϊκή Δεξιά, όπως σημείωσε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Κώστα Αρβανίτη στην Ολομέλεια:

Πολύ επίκαιρη η συζήτηση σήμερα. Ντρέπεται ο Φασίστας να πει ότι είναι φασίστας.

Αλλά επειδή τα γεγονότα της Ρώμης έρχονται σε συνδυασμό με τα γεγονότα των Αθηνών – θα μάθατε ότι βγήκαν οι ναζί στο δρόμο και ξυλοκοπούσαν τους ανθρώπους, και αποφυλακίστηκε κι ένας ναζιστής – θέλω να βάλω το θέμα λίγο διαφορετικά, αν η  ακροδεξιά είναι θέμα αισθητικής.

Αν κάποιος με ναζιστικά σύμβολα στο σώμα του, ξυρισμένο κεφάλι και όλα τα αξεσουάρ, που δημιουργούν concept βαρβάρου, όπου το αφήγημά του είναι η καθαρότητα της φυλής, το μίσος σε αλλόθρησκους, σε διαφορετικούς, σε ό,τι κρίνει αυτός ότι δεν πρέπει να υπάρχει, να ζει & να αναπνέει·

και ένας άλλος, ευπρεπώς ενδεδυμένος, με καλές σπουδές, αποδέχεται την ουσία, τον πυρήνα των αντιλήψεων αυτών, και τοποθετεί όλα αυτά στην κεντρική ατζέντα.

Ποιος από τους δύο είναι πιο επικίνδυνος;

Ποιος από τους δύο δίνει κάλυψη στο έγκλημα;

Ποιος από τους δύο δηλητηριάζει τις ψυχές των ανθρώπων;

Και οι δύο!

Γιατί ο ένας είναι το αφήγημα και ο άλλος το όπλο!

Γι’ αυτό λοιπόν σας καλώ, ειδικά προς το ΕΛΚ, επειδή υπάρχουν μέλη που καλύπτουν αυτές τις απόψεις, φορέστε κι εσείς αυτό το τρίγωνο που έχω εγώ και οι σύντροφοί μου, που δείχνει ότι είμαστε ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό. 

Πηγή: kostasarvanitis.eu

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση