Κωστής Παπαϊωάννου: Θέλουμε να είμαστε ομάδα που θα δουλεύει συγκροτημένα και θα παράγει πολιτικές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Έως σήμερα τα think tank χρησιμοποιούνταν για να εφαρμοστούν πολιτικές που προκαλούσαν ‘κατάγματα’ στην κοινωνία”

«Δεν είναι συνηθισμένη πρακτική στην Ελλάδα η δημιουργία ενός think tank σαν κι αυτό που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», δήλωσε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105.5′ και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Κωστής Παπαϊωάννου.

Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και γ.γ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τόνισε πως η δημιουργία ενός think tank στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό «δεν είναι συνηθισμένη πρακτική εάν βάλουμε τον πήχη στο ύψος των κινήσεων εντυπωσιασμού, εάν το δούμε δηλαδή ως μια κίνηση που αρχίζει και τελειώνει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Χθες στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Τσίπρα συμφωνήσαμε πως η προσπάθεια αυτή θα υπερβεί την οιωνεί προεκλογική συγκυρία – αν πάμε πέρα από αυτό λοιπόν, τότε η συμβολή του think tank θα είναι σημαντική. Έτσι θα μπορέσει να αποτελέσει κι ένα άλλο παράδειγμα στην εργαλειακή επίκληση μιας αριστείας από κάποιους, η οποία είναι θεμιτή μεν, αλλά χρησιμοποιείται για να εφαρμοστούν πολιτικές που τελικά προκαλούν κατάγματα στο εκλογικό σώμα».

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ακόμη πως «θέλουμε να είμαστε μια ομάδα η οποία συγκροτημένα δουλεύει και παράγει πολιτικές. Μετά είναι δουλειά των οργάνων του κόμματος να επιλέξει το ποιες θα υιοθετήσει και ποιες όχι, ενώ παράλληλα εμείς συνεχίζουμε να διατηρούμε την αυτονομία και την επιστημοσύνη του στο βαθμό που το θέλει η καθεμιά και ο καθένας».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση