Κωνσταντίνος Συνολάκης: Τον ρώτησαν στον ΑΝΤ1 γιατί καίγεται η Ελλάδα με 2 μποφόρ και απάντησε για την Καλιφόρνια (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ενεοί έμειναν οι τηλεθεατές από την τηλεοπτική εμφάνιση του καθηγητή Φυσικών Καταστροφών Κωνσταντίνου Συνολάκη, ο οποίος ενώ κλήθηκε να μιλήσει για τις φωτιές που κατακαίουν τη χώρα επί οκτώ ημέρες προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον, τον κοινωνικό ιστό και την οικονομία, επέλεξε να μιλήσει για την Καλιφόρνια.

Ο Κωνσταντίνος Συνολάκης εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στην ερώτηση γιατί καιγόταν από άκρη σε άκρη η χώρα με δυο μποφόρ άφησε άφωνους τους τηλεθεατές αναφερόμενος σε φωτιά στην Καλιφόρνια ζητώντας, μάλιστα, από το κοντρόλ να δείξει στους τηλεθεατές την ιστοσελίδα της εφημερίδας San Francisco Chronicle.

Η ερώτηση για το πώς κάηκε η χώρα με δυο μποφόρ ήταν εύστοχη αφού απευθυνόταν σε έναν ειδικό ο οποίος στη μελέτη του για το Μάτι είχε υποστηρίξει ότι «Με ισχυρούς ανέμους της τάξεως των 7 μποφόρ η φωτιά είναι γνωστό ότι κινείται με περίπου 5 χιλιόμετρα την ώρα και επομένως ήταν εφικτό να προβλεφθεί ότι θα έφτανε στη Μαραθώνος σε μιάμιση ώρα, δεδομένου ότι ο δρόμος απέχει 7,5 χιλιόμετρα από το σημείο εκδήλωσής της».

Με αυτό το δεδομένο οι τηλεθεατές περίμεναν να εξηγήσει ο καθηγητής με πόσα χιλιόμετρα κινείται η φωτιά όταν έχει ανέμους της τάξης των 2 μποφόρ και πόσες ώρες – ή μήπως μέρες- θα έκανε για παράδειγμα για να κατακάψει τη Βαρυμπόμπη, τις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία, το κτήμα Τατοΐου, την Πάρνηθα, τη Βόρεια Εύβοια, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, τη Μάνη και τη Φωκίδα.

Εντύπωση προκάλεσε και η άποψή του ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί σε όλες τις φωτιές η εξέλιξή τους και το μικροκλίμα που θα δημιουργηθεί, όταν σε άλλες περιπτώσεις όπως στο Μάτι εμφανιζόταν απόλυτα βέβαιος ότι η εξέλιξη και η κατεύθυνση του πύρινου μετώπου μπορούσε να προβλεφθεί.

Μόνο που ο κ. Συνολάκης δεν έκανε μαθηματικές εξισώσεις που όπως ο ίδιος είπε «δεν έχουν κομματική χροιά» ούτε είπε την επιστημονική του γνώμη για το, τουλάχιστον, παράδοξο να γίνουν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους με άπνοια.

Ακολουθεί το βίντεο με την συνέντευξη:

https://youtu.be/4Kah0BWQ-JM

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση