Κυριάκος Μητσοτάκης: Απειλητικός ξανά και με απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπόλοιπους πλην του ιδίου και της κυβέρνησης του

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Όπισθεν ολοταχώς έκανε η κυβέρνηση καθώς ακύρωσε τα σχέδιά της για τους μεικτούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το τηλεοπτικό μήνυμα, τελικά μόνο με εμβολιασμένους θα λειτουργήσουν από την Παρασκευή 16 Ιουλίου όλοι οι κλειστοί χώροι διασκέδασης.

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον τρόπο ελέγχου, σημείωσε πως «θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί».

«Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, για όλο αυτό το διάστημα η ψυχαγωγία, είτε αφορά κλειστούς χώρους μόνο με εμβολιασμένους, είτε ανοιχτούς με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, οι οποίοι όπως είπε αν δεν δεχτούν να εμβολιαστούν θα μπουν από τις 16 Αυγούστου σε αναστολή εργασίας. Σειρά θα πάρουν από την 1η Σεπτεμβρίου οι υγειονομικοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

”Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους», είπε ακόμα, επενδύοντας για άλλη μία φορά στο διχασμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό, υποστηρίζοντας μάλιστα δήθεν ότι “η κυβέρνηση θα υπηρετήσει την προστασία της δημόσιας υγείας με πειθώ”…

Η αλήθεια βέβαια είναι αρκετά διαφορετική, καθώς χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι από τα εμβόλια. Πρόκειται για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα οι οποίοι ακόμα περιμένουν τους περίφημους κατ’ οίκον εμβολιασμούς. Επίσης, τα «εκατομμύρια δωρεάν τεστ» ήταν τα αμφιβόλου αξιοπιστίας self test τα οποία ουσιαστικά η κυβέρνηση με τις πρόσφατες αποφάσεις τα πέταξε «στο καλάθι των αχρήστων». Και φυσικά «ξέχασε» να μιλήσει για τα εκατομμύρια που έδωσε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ σε μία προσπάθεια χειραγώγησής τους.

Τα περί θωράκισης του συστήματος υγείας διαψεύδονται από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις πριν 8 μέρες προανήγγειλε κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού:

Ό

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση