Κυβέρνηση σε αδιέξοδο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες παραιτήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, ώστε να αποκτήσει κάποιο περιεχόμενο η αόριστη συγγνώμη του πρωθυπουργού προς τους πληγέντες και τον ελληνικό λαό; Δεν το γνωρίζουμε. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι πως υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη για ό,τι έγινε και είναι όλη δική της.

Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η κυβέρνηση επί της ουσίας βρίσκεται σε πλήρη παράκρουση. Το φανερώνουν οι αοριστολογίες και η κομπορρημοσύνη του πρωθυπουργού, τα ήξεις αφήξεις των υπουργών, η όλη προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος που θα της αφαιρεί ευθύνες.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα. Την κοινωνία δεν την πείθει επικαλούμενη την κλιματική αλλαγή ως ανυπέρβλητη αιτία της καταστροφής. Κατά συνέπεια δεν πείθει ούτε τους νεοδημοκράτες: στελέχη, μέλη, οπαδούς, ψηφοφόρους. Ειδικά γι’ αυτούς ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να κάνει κάτι που να τους ικανοποιεί.about:blank

Δεν μπορεί να πράξει αλλιώς. Ξέρει τι θα κάνει; Το έχει βρει και το έχει αποφασίσει; Δεν γνωρίζουμε. Σήμερα πάντως δίνει συνέντευξη Τύπου κι ίσως κάτι να πει ή κάτι να υπονοήσει. Τι να κάνει κι αυτός. Για να γίνει πρωθυπουργός ανέβασε τον πήχη των δυνατοτήτων του πολύ ψηλά. Κι αποδείχτηκε ο χειρότερος κομπογιαννίτης.

Χθες πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη στήριξε δημόσια τον κ. Χαρδαλιά κι έπαθε πλήρη αμνησία αναφορικά με τον κ. Χρυσοχοΐδη. Σημαίνει άραγε αυτό αναβάθμιση του πρώτου και καρατόμηση του δεύτερου; Ούτε κι αυτό το γνωρίζουμε.

Γνωρίζουμε όμως ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι μέρες εξαφανισμένος. Ο ίδιος, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη χαρακτηριστική απουσία του, υποστήριξε πως δεν τον βλέπουμε και δεν τον ακούμε γιατί όλες αυτές τις ημέρες τρέχει «με τη μάνικα στο χέρι» -δική του φράση- για να σβήσει τις φωτιές.

Καταλάβαμε τώρα γιατί η καταστροφή πήρε τέτοιες διαστάσεις. Τη μάνικα την κρατούσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ο άνθρωπος δηλαδή που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να στέλνει τα ΜΑΤ για να δείρουν τους πολίτες. Και που αν ήταν μόνος αυτός να αποφασίσει ποιοι θα σβήσουν τις φωτιές, θα έστελνε την Αστυνομία κι όχι την Πυροσβεστική. Δυστυχώς για σας, κ. Μητσοτάκη, αυτή είναι η πολιτική παρέα σας. Δυστυχώς και για τον ελληνικό λαό που τους πληρώνει πολύ ακριβά.

* Το κύριο άρθρο στην ”Εφημερίδα των Συντακτών” – efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση