Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Απίστευτη προχειρότητα – Συκοφαντούν περιοχές με λάθος ποσοστά εμβολιασμού

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ενώ το ποσοστό εμβολιασμού στη Φλώρινα ήταν 37,8%, η κυβέρνηση έδινε 21,6% – Μετά την κατακραυγή αναγκάστηκαν άρον άρον να διορθώσουν τα στοιχεία

Η προχειρότητα της κυβέρνησης και στη διαχείριση της πανδημίας μοιάζει να μην έχει τέλος. Την ώρα που ο κορωνοϊός «καλπάζει» και πάλι στη χώρα και ο πρωθυπουργός ανακοινώνει «ριζική αναδιάρθρωση» του υγειονομικού χάρτη, με «αναθεώρηση» του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά το κλείσιμο μονάδων, η κυβέρνηση των «αρίστων» αδυνατεί να κάνει ακόμη και τη στοιχειώδη «μέθοδο των τριών» ώστε να βρει το ποσοστό εμβολιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, δυσφημώντας ταυτόχρονα μια ολόκληρη περιοχή.

Η κυβέρνηση που η πολιτική της για την υγεία χαρακτηρίζεται από λάθη και παλινωδίες, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το ποσοστό εμβολιαστική κάλυψης στη Φλώρινα με μία δόση είναι 24,52% και 21.59% με δύο δόσεις, σηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία καθώς παρουσίαζε την εν λόγω περιοχή ως αυτή, με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη σε όλη την Ελλάδα.

Όπως καταγγέλλει η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πέτη Πέρκα, οι αρμόδιοι αντί να εξάγουν το ποσοστό όσων έχουν εμβολιστεί με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ, το έκαναν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων στη Φλώρινα που υπάρχει στον διαδραστικό χάρτη δεν αντιπροσωπεύει τον πραγματικό αριθμό των εγγεγραμμένων αλλά και κατοικούντων στην περιοχή, αφού αρκετοί κάτοικοι ζουν και εργάζονται σε άλλες χώρες και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Αποτελεί δυσφήμιση για τη Φλώρινα αυτή η ανακοίνωση και αποτελεί αποτρεπτικό στοιχείο ώστε κάποιος να έρθει στην περιοχή. Πρέπει να διευκρινίσουμε τι ακριβώς συμβαίνει», σημείωσε, ο Σωτήρης Βόσδου σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ένδειξη μαζικής άρνησης στον εμβολιασμό.

Μετά τον σάλο των προηγούμενων ημερών σήμερα, το ποσοστό διορθώθηκε στο 42,16% (1η δόση) και 37,79% (2η δόση), ωστόσο εγείρονται ερωτήματα αν τα ίδια λάθη έχουν συμβεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

«Πώς θα χτίσει αυτή η χώρα το τείχος ανοσίας απέναντι στην ασύμμετρη απειλή των μεταλλάξεων της πανδημίας, όταν έχουμε μια κυβέρνηση που η πολιτική της για την υγεία χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, λάθη, αβλεψίες και παλινωδίες;», σχολιάζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα καλώντας «όλους τους πολίτες της Φλώρινας να παραβλέψουν την κυβερνητική παλινωδία», να εμβολιαστούν και «να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία μας με το μέσο που πρόκρινε η Επιστήμη κατά της COVID-19».

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη, η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη να πείσει κάποιον να κάνει το εμβόλιο, από τη στιγμή κατά την οποία του το παρέχει. Την ευθύνη για το τι πραγματικά συμβαίνει με τους εμβολιασμούς στη χώρα ποιος την έχει τελικά;

Αναλυτικά η δήλωση από την Πέτη Πέρκα:

Ακόμα ένα φαινόμενο υποτίμησης αποτελεί η προχειρότητα στην εξαγωγή  ποσοστών για την εμβολιαστική κάλυψη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, αφού όπως πολλοί/ες συμπολίτες/ισσες μας παρατήρησαν πως ο χάρτης εμβολιαστικής κάλυψης που εμφανιζόταν στο https://covid19.gov.gr/covid-map, παρουσίαζε την κάλυψη της Φλώρινας χαμηλότερη από όλη την Ελλάδα.

Μετά από πλείστες φωνές και παραινέσεις για διόρθωση αυτής της προχειρότητας που πιθανώς να δυσφημεί την περιοχή, παρατηρούμε σήμερα πως επιτέλους το ποσοστό διορθώθηκε στο 42,1% (1η δόση) και 37,8% (2η δόση). Χρειάστηκε αρκετές μέρες λοιπόν για να αντιληφθεί το κράτος των «αρίστων» πως αρκεί μια απλή μέθοδος των τριών για την εξαγωγή του εμβολιαστικού ποσοστού κάλυψης της Φλώρινας επί των κατοίκων της περιοχής με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ…και όχι με βάση τους εκλογικούς καταλόγους.

Τώρα όμως αναρωτιόμαστε αν συνέβη αυτό το επιτελικό λάθος στην εξαγωγή ποσοστών για την Φλώρινα, συμβαίνει και για όλη την Ελλάδα; Ποια είναι τελικά η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα;

Πώς θα χτίσει αυτή η χώρα το τείχος ανοσίας απέναντι στην ασύμμετρη απειλή των μεταλλάξεων της πανδημίας, όταν έχουμε μια κυβέρνηση που η πολιτική της για την υγεία χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, λάθη, αβλεψίες και παλινωδίες;

Εμείς από την πλευρά μας, καλούμε τους συμπολίτες/ισσές μας να προχωρήσουν με σύνεση και ενημέρωση από το υγειονομικό προσωπικό για τον εμβολιασμό τους. Καλούμε όλους/ες τους πολίτες της Φλώρινας να παραβλέψουν την κυβερνητική παλινωδία και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία μας με το μέσο που πρόκρινε η Επιστήμη κατά της COVID-19.

Πηγή: Εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση