Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αναζητούν εκλογικό παράθυρο στη ραγδαία φθορά

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Προεκλογικό άρωμα επικρατεί στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου, παρά την επιμονή των κυβερνητικών αξιωματούχων στη γραμμή ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Ήδη ο πρωθυπουργός με την επιλογή του να περιγράψει το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών -«σταθερότητα ή περιπέτειες»- έθεσε σε συναγερμό τον γαλάζιο μηχανισμό. Στις τάξεις, πλέον, της Ν.Δ. δεσπόζει η πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της άνοιξης – αρχές του καλοκαιριού υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει επέλθει η αποκλιμάκωση στο ουκρανικό μέτωπο. Ο στόχος είναι πλέον να ανακοπεί η ραγδαία φθορά της Ν.Δ. λόγω της μάστιγας της ακρίβειας. Κεντρικό πονοκέφαλο στο πρωθυπουργικό επιτελείο αποτελεί η αδυναμία ανακοίνωσης μέτρων – αναχωμάτων κατά των ανατιμήσεων λόγω των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών. Στο γαλάζιο τραπέζι υπάρχει δε η εισήγηση να συνδυαστεί η προκήρυξη των εκλογών με την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ πραγματοποιούνται και κρούσεις σε προσωπικότητες με κεντρώο προφίλ ώστε να ανακοπούν οι διαρροές των κεντρογενών ψηφοφόρων προς τη μεριά της Χαριλάου Τρικούπη. Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένεται να αξιοποιηθούν στην προεκλογική αρένα στελέχη που δεν προέρχονται από τις γραμμές της συντηρητικής παράταξης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην εμπροσθοφυλακή θα τεθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναμένεται να οριστεί εκπρόσωπος του κόμματος και να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας ώστε να μην δεσμεύεται από το όριο των εμφανίσεων στα ΜΜΕ. Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών.

Γκρίνιες για την αξιοποίηση πασοκογενών

Η αξιοποίηση των «πασοκογενών» στελεχών ήδη τροφοδοτεί γκρίνιες στις τάξεις των ακραιφνών νεοδημοκρατικών στελεχών. Εσωτερικές τριβές αναμένεται να προκαλέσει και η ένταξη στα ψηφοδέλτια των στελεχών με τεχνοκρατικό προφίλ που βρίσκονται στην αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γαλάζιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης φέρεται να κατευθύνεται στην Α’ Πειραιά. Υπενθυμίζεται πως αν δεν προκύψει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές -θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής-, ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει πως η χώρα θα οδηγηθεί εκ νέου στις κάλπες με στόχο η Ν.Δ. να επιτύχει την αυτοδυναμία.

Η γαλάζια δημοσκοπική καθίζηση, ωστόσο, έχει πυροδοτήσει σενάρια που αφορούν τη δεύτερη αλλαγή του εκλογικού νόμου εντός της θητείας της Ν.Δ. με στόχο την εκλογή αυτοδύναμης κυβέρνησης ακόμη και με ποσοστό της τάξης του 35%! Η σχετική συζήτηση διαψεύδεται κατηγορηματικά από το Μαξίμου.

*Του Κώστα Σαββόπουλου στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...
Διαφήμιση