Κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος – Κάποια στιγμή οι δημοσκόποι θα πρέπει να κάνουν μια έρευνα για το πόσο απέχει ο κάθε υπουργός αυτής της κυβέρνησης από την πραγματικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών. Να μετρήσουν την απόσταση που τους χωρίζει από τα προβλήματά μας. Να ερωτηθεί και να απαντήσει η κοινή γνώμη για την απόσταση που χωρίζει τον υπουργό Ανάπτυξης από το ταμείο του σούπερ μάρκετ, του φούρνου και του χασάπικου.

Να μετρηθεί η απόσταση που χωρίζει τον υπουργό Υγείας από τους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων. Να μετρηθεί η απόσταση που χωρίζει την υπουργό Παιδείας από τα κρούσματα στα σχολεία και από τα κομμένα σχολικά γεύματα. Να μετρηθεί η απόσταση που χωρίζει τον υπουργό Μεταφορών από τους συνωστισμένους στα ΜΜΕ και από τα ταμεία των διοδίων. Να μετρηθεί η απόσταση του υπουργού Ενέργειας από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που τινάζουν κάθε μήνα οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Κι αφού μετρηθεί η απόσταση των υπουργών από την πραγματικότητα, ας μετρηθεί κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που συμπεριφέρεται λες και απολαμβάνει παρατεταμένες διακοπές σε κάποιο παράλληλο σύμπαν όπου όλα πάνε δεξιά. Μόνο που όσο πιο δεξιά πάει η κατάσταση γι’ αυτούς τόσο βυθιζόμαστε οι υπόλοιποι στο άγχος, στην αβεβαιότητα, στον φόβο και στην οικονομική δυσπραγία.

Αποκομμένοι από την πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν είναι να προκαλούν. Να προκαλούν τη λογική αλλά και την ανέχεια μεγάλων στρωμάτων της κοινωνίας. Ο ένας λέει πως βγάζει φωτογραφίες με χαρούμενους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ. Ο άλλος μας υπόσχεται πως θα βγάλει χιλιάδες ανεμβολίαστους αστυνομικούς στους δρόμους να ελέγξουν τα πιστοποιητικά μας. Και όλοι μαζί πάνε να μας τρελάνουν με το τέλος της πανδημίας που μόνο αυτοί βλέπουν μπροστά τους, την ώρα που η χώρα πάει ολοταχώς για λοκντάουν. Τόση επαφή με την πραγματικότητα.

Πηγή: Εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Τη δεύτερή εμπλοκή της στις ευρεωατλαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα είχε η...

Ανταπόκριση από το Columbia / Ένα Πανεπιστήμιο ενάντια στο κατεστημένο όπως και το 1968

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης υπέρ του...
Διαφήμιση