Κρεσέντο Γεωργιάδη στη Βουλή: «Κράτος χωρίς κρατική βία δεν υπάρχει στον πλανήτη»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Αφήστε τους λαϊκισμούς. Δεν υπάρχει Αστυνομία στον πλανήτη χωρίς ΜΑΤ ώστε να μπορεί το κράτος, που κατά τον Μαξ Βέμπερ έχει το αποκλειστικό προνόμιο της βίας, να ασκεί βία όταν ένα κομμάτι της κοινωνίας ασκεί βία», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης «Κράτος χωρίς κρατική βία δεν υπάρχει στον πλανήτη».

Αφορμή για το κρεσέντο του υπουργού Ανάπτυξης στάθηκε η αυστηρή κριτική που άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25, Κλέωνας Γρηγοριάδης, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, για τους χειρισμούς της αστυνομίας αλλά και στην δολοφονία στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τον Γεωργιάδη, μεταξύ εκείνου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜεΡΑ 25 «συγκρούεται, και αυτό σε ένα βαθμό είναι θεμιτό, η προοπτική για την Αστυνομία και την κοινωνία. Εμείς θέλουμε ασφάλεια και τάξη. Και για να τα έχουμε πρέπει να έχουμε Αστυνομία η οποία να λειτουργεί».

Απαντώντας στο… μανιφέστο Γεωργιάδη ο Γρηγοριάδης «κάρφωσε» τον υπουργό Ανάπτυξης λέγοντας του πως «είπατε ότι εσείς είστε της τάξης και της ασφάλειας κει του υπενθύμισε πως «αυτό να ξέρετε ότι είναι το σλόγκαν της χούντας, του Παπαδόπουλου, του Παττακού και του Μακαρέζου. Ησυχία, τάξις και ασφάλεια»

* Του Μιχάλη Χαριάτη στο ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...
Διαφήμιση