Κούλογλου: Πεθαίνει κόσμος και η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για επικοινωνιακή διαχείριση

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Πεθαίνει ο κόσμος άδικα, γιατί η κυβέρνηση έλεγε ότι είναι σπατάλη οι περισσότερες ΜΕΘ. Το επανέλαβε πρόσφατα και ο κ. Σκέρτσος. Επίσης γιατί δεν έχουμε επαρκές ιατρικό προσωπικό […] Πεθαίνει κόσμος γιατί δεν αξιοποιήθηκε η εμπειρία από πέρυσι. Στη Θεσσαλονίκη πέθαναν άνθρωποι 45 κιλά μέσα στις ακαθαρσίες τους σε κοινούς θαλάμους. Υπάρχουν συνταρακτικές μαρτυρίες. Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο να διαχειριστεί επικοινωνιακά την πανδημία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Και συνεχίζοντας ανέφερε: «Στις Βρυξέλλες για παράδειγμα έχουν πολλαπλάσια κρούσματα, αλλά έχουν πολύ λιγότερους θανάτους. Αυτό γιατί αν αρρωστήσει κάποιος θα μπει σε μια ΜΕΘ. Δεν έχουν εκεί ένα πρωθυπουργό που να λέει ότι είτε ΜΕΘ, είτε ράντσο είναι το ίδιο πράγμα».

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις της κυβέρνησης στα περί διακρίσεων στις ΜΕΘ, είπε πως «στη χώρα του ρουσφετιού, κάνανε ρουσφέτια για να εμβολιαστούν οι δικοί τους πρώτοι. Η κα Παγώνη είπε ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί δε τα κάνουν αυτά. Οι γιατροί δε το κάνουν, υπάρχουν όμως πανεπιστημιακές κλινικές που το κάνουν, με την πιο τρανταχτή απόδειξη την περίπτωση του Μητροπολίτη που μπήκε κατευθείαν σε ΜΕΘ ενώ άλλοι περίμεναν στην ουρά. Οι μαχόμενοι γιατροί λένε ότι γίνονται τέτοιες διακρίσεις».

Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή την κατάσταση «δεν είναι -το λιγότερο- αποφασιστική. Θα έπρεπε να υπογραμμίζει με τον πιο σαφή τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που οδηγούν στους άδικους θανάτους. Γίνονται εγκλήματα κάθε μέρα στο σύστημα υγείας και δεν αποτυπώνεται αυτό στο δημόσιο διάλογο». Στο δε αντεπιχείρημα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει με το μέρος του τα ΜΜΕ ώστε να κάνει αυτή την πιο αποφασιστική αντιπολίτευση, ο Στ. Κούλογλου απάντησε πως «το ότι η ΝΔ έχει με το μέρος της την πλειοψηφία των ΜΜΕ δε σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθούμε συμβιβαστική γραμμή και να μη λέμε τα πράγμα με το όνομα τους».

Σχετικά με το ζήτημα της μονιμοποίησης 4.000 κληρικών, ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε πως «δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους, αλλά όταν το ιατρικό προσωπικό είναι 7000 λιγότεροι από πέρυσι, και εμείς προσλαμβάνουμε ιερείς, ο Θεός θα το δει και θα μας τιμωρήσει». Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ η κυβερνητική πρόθεση είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, υπήρξε αναδίπλωση  από την κυβέρνηση με το σχέδιο να φαίνεται πως μπαίνει στον «πάγο». 

Κληθείς να τοποθετηθεί για το εάν οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ θα έχουν αρνητικές συνέπειες στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως «ήδη ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στο εξής δε θα ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με το ΚΙΝΑΛ. Από Δευτέρα όλα τα ΜΜΕ θα αρχίζουν να χτίζουν ένα προφίλ αντι-Τσίπρα για τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Με αυτήν την εκστρατεία θα επιδιωχθεί να κλέψει το ΚΙΝΑΛ 2%-3% από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί; Ναι, αν είχαν γίνει έγκαιρα κινήσεις, τα δυόμιση χρόνια μετά τις εκλογές, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει αυτό το χώρο ανανεώνοντας το πολιτικό προσωπικό και την πολιτική φυσιογνωμία του».

Τέλος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση της άρνησης των ΗΠΑ να του χορηγήσουν για άλλη μια φορά βίζα, παρότι ήταν μέλος επίσημης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον ΟΗΕ, ο Στέλιος Κούλογλου είπε πως στην απαίτηση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου για σαφείς εξηγήσεις υπήρξε «μια τυπική απάντηση του αμερικανικού προξενείου στις Βρυξέλλες που επικαλούνται τάχα προσωπικά δεδομένα ώστε να μη δώσουν εξηγήσεις για την απόρριψη της βίζας. Δε μπορούν προφανώς να πουν ότι ο λόγος είναι το δημοσιογραφικό παρελθόν μου. Αυτό είχε διαπιστωθεί, ότι η Αμερικανική Πρεσβεία είχε διαμαρτυρηθεί στην ελληνική κυβέρνηση για τα ντοκιμαντέρ μου. Εγώ απάντησα ότι παραιτούμαι της προστασίας των προσωπικών μου δεδομένων για να μας πούνε τι ακριβώς μου καταλογίζουν»

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση