Κουτσούμπας: Πάμε να σηκώσουμε ψηλά το ΚΚΕ σε Ελλάδα και Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε πολιτική συγκέντρωση της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στο Μόναχο, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας με σύνθημα «Στις Ευρωεκλογές οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία ψηφίζουμε ΚΚΕ. Για δουλειά με δικαιώματα – Για να μην κλείσει κανένα ελληνικό σχολείο -Τιμωρούμε τα κόμματα της ΕΕ και του συστήματος».

Εκατοντάδες Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων στο Σπίτι των Τεχνών στο κέντρο του Μονάχου.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι: Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, Παναγιώτης Αλωπούδης, νοσηλευτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) στο νομό Ρεμς Μουρ του κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παλάγκας, μετανάστης, Γιάννης Κόρδας, εργαζόμενος στον επισιτισμό, συνδικαλιστής, Χριστιάνα Ναίσκε, μαθήτρια. Ακόμη χαιρέτισε η Nazlı Cihan, εκπρόσωπος του ΚΚ Τουρκίας (TKP) και ο Vinsent Leuze, συνδικαλιστής του συνδικάτου Verdi στη Στουτγάρδη.

Με το τέλος της ομιλίας μικρά παιδιά προσέφεραν λίγα λουλούδια στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μικρά ενώ η ΚΟ Μονάχου χάρισε στον Δ. Κουτσούμπα ένα κάδρο με ιστορικές αφίσες του KPD, από τις εκλογές του 1932 καθώς και μια σπάνια έκδοση με φωτογραφίες του Λένιν από την παρουσία του στην περιοχή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια της εξορίας και των φυλακών προς τιμήν της 9ης Μάη και του δεσμώτη του Νταχάου, κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη.

«Σήμερα αν δεν ήταν το ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο ο λαός θα ήταν εντελώς ανενημέρωτος για όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν εκεί οπως το 13ωρο εξοντωτικής εργασίας, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η ΚΑΠ, η υγεία και παιδεία εμπόρευμα τα πολεμικά τελεσίγραφα υπέρ της στήριξης του αντιδραστικού καθεστώτος Ζελένσκι όπως και της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, που συνεχίζει το έγκλημα της γενοκτονίας στη Ράφα. Αυτή η δράση του ΚΚΕ στο ευρωκοινοβούλιο είναι πολύτιμη και για τους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Γιατί τεκμηριώνει κι εξηγεί ότι εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που υπηρετεί τα καπιταλιστικά κέρδη και τσακιζει το λαό υπάρχει ανάλογη τάση χειροτέρευσης της ζωής των εργαζομένων, των αγροτών του λαού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Γερμανία, σε όλα τα κράτη μέλη» ανέφερε, μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Κ. Παπαδάκης..

«Οι Έλληνες μετανάστες γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ ήταν πάντα, είναι και θα είναι στο πλευρό τους , για κάθε πρόβλημα που αφορά τη ζωή τους, τη μόρφωση των παιδιών τους, την στήριξη της κοινής πάλης με τους Γερμανούς εργαζόμενους

Για αυτό λοιπόν είναι ιδιαίτερης σημασίας η επιλογή των Ελλήνων μεταναστών στις ευρωεκλογές, για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ γιατί είναι αυτό που πραγματικά χρειάζονται οι ξενιτεμένοι» τόνισε ο Κ. Παπαδάκης.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί πάντα είμασταν εδώ!

Από τα πρώτα χρόνια της μετανάστευσης εως σήμερα δεν υπάρχει αγώνας για τα δίκαια των μεταναστών, της εργατικής τάξης αυτής της χώρας που το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του, να μην είναι μποστάρης αυτών των αγώνων» είπε στον χαιρετισμό του ο Παναγιώτης Αλωπούδης, νοσηλευτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) στο νομό Ρεμς Μουρ του κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Αναφέρθηκε στους αγώνες, επισήμανε τις «ελπιδοφόρες διεργασίες στο εργατικό κίνημα» και υπογράμμισε: «μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να μεταφραστεί σε πολλαπλασιασμό, σε μαζικοποίηση και ενδυνάμωση των λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων και μάλιστα σε μια περίοδο που τα προβλήματα και η δυσαρέσκεια συσσωρεύονται, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, ενώ το ενδεχόμενο μιας νέας κρίσης παραμένει ορατό».

«Ένας μαθητής, μια μαθήτρια που μεταναστεύει στο εξωτερικό πρέπει πέρα από τα παραπάνω να τα βγάλει πέρα και με την αλλαγή του περιβάλλοντος και της γλώσσας, χωρίς κάποια ουσιαστική στήριξη από το σχολείο και το κράτος.

Η πρόσβαση σε αθλητισμό, σε πολιτισμό, στην διασκέδαση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς στα οικονομικά εμπόδια προστίθεται και η δυσκολία να ενταχτούμε χωρίς να γνωρίζουμε την γλώσσα.

Ούτε το ελληνικό, ούτε το γερμανικό κράτος κάνουν κάτι για να μας στηρίξουν ουσιαστικά» ανέφερε στον χαιρετισμό της, η μαθήτρια Χριστιάνα Ναίσκε και πρόσθεσε:

«Φέτος οι μαθητές του Λυκείου μπορούμε να πάρουμε μέρος στις ευρωκλογές και με την ψήφο μας να στείλουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα. Απέναντι σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων και των κερδών, των εγκλημάτων απέναντι στην νεολαία και τον λαό, εμείς μπορούμε να επιλέξουμε την Ευρώπη των λαών!

Η πρώτη ψήφος του μαθητή να είναι κόκκινη! Για πιο δυνατό ΚΚΕ και ΚΝΕ εκεί όπου ζουν οι Έλληνες μετανάστες και για να οργανώνουν τον αγώνα τους».

«Είμαι μάγειρας και δουλεύω σε ένα χώρο όπου η μαύρη εργασία, οι άσχημες συνθήκες δουλειάς, που συγκλίνουν στη δουλεία καθώς και η εκμετάλλευση, είναι κανόνας. Ειδικά στους μετανάστες. Ανήκω στο σωματείο γαστρονόμων σχεδόν από τα πρώτα χρόνια που άρχισα να εργάζομαι εδώ.

Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν από τις δυνάμεις οποίες στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων εδώ στο Μόναχο» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Κόρδας, εργαζόμενος στον επισιτισμό, συνδικαλιστής.

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι της παροικίας, δίνοντας όχι απλώς το παράδειγμα αλλά ταυτόχρονα δύναμη και όραμα στους Ελληνες μετανάστες, τόσο της νέας γενιάς όσο και των παλαιοτέρων. Είναι δίπλα σε όσους παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις επερχόμενες γενιές.

Θέλω να τονίσω την στήριξή μου και την συμπόρευση μου με το ΚΚΕ και ταυτόχρονα να ευχηθώ καλή δύναμη στις επερχόμενες Ευρωεκλογές αλλά και στους μελλοντικούς αγώνες που έχουμε μπροστά μας» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Παλάγκας, μετανάστης.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που υπερασπίζεται τα πραγματικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, των μεταναστών, είναι το κόμμα που μετατρέπει το κοινοβούλιο σε ταξικό-πολιτικό πεδίο πάλης και αντιτάσσει την ταξική πολιτική και την πάλη για το σοσιαλισμό στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Ως η οργάνωση του ΚΚΤ στη Γερμανία, ευχόμαστε στο ΚΚΕ κάθε επιτυχία στις Ευρωεκλογές. Τα κόμματά μας είναι αδελφά, όχι μόνο επειδή είμαστε γείτονες, αλλά και επειδή παλεύουμε πάνω στην ίδια ιδεολογική βάση και για τον ίδιο στόχο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ) Nazli Cihan.

Στον χαιρετισμό του ο Vinsent Leuze, συνδικαλιστής του συνδικάτου Verdi στη Στουτγάρδη, αναφέρθηκε στην 9η Μάη, την οποία οι εργαζόμενοι τιμούν «με το βλέμμα στραμμένο μπροστά!» προσθέτοντας ότι «η ανάγκη να αντεπιτεθούμε είναι μεγαλύτερη από ποτέ».

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ευρωεκλογές 2024: Ιστορική ευκαιρία για δημοκρατική και προοδευτική προοπτική

*Γράφει ο Μενέλαος Γκίβαλος - Κάθε εκλογική αναμέτρηση πανελλαδικού...

Παίδων «Αγία Σοφία»: Σταματούν τα τακτικά χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Στο κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων προχωρά από την 1η...

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου, Γκαλάντ ως εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο υπέβαλε αίτηση για ένταλμα σύλληψης κατά του...

Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσι – Το μήνυμα Χαμενεΐ

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανακοίνωσε...
Διαφήμιση