Κορωνοϊός: Ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης τονίζει ότι κακώς ανοίγουν τα πάντα (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σοβαρές αντιρρήσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας εκφράζει ο γιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, κάνοντας λόγο για «ρίσκο» που παίρνει η ελληνική κοινωνία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στους δείκτες της πανδημίας, ο Γ. Παυλάκης σημείωσε ότι «παρά τις ανακοινώσεις ότι πέφτουν όλα», καταγράφονται 70–100 θάνατοι καθημερινά, ενώ τα κρούσματα παραμένουν σταθερά γύρω στις 20.000 την ημέρα. «Ο ιός έχει ελεύθερο πεδίο να μολύνει και να συνεχίζει να επεκτείνεται» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάθε ημέρα ο ιός βρίσκει ευάλωτους που θα πάνε στο νοσοκομείο».

Ο γιατρός-ερευνητής αντέκρουσε μάλιστα το επιχείρημα ότι οι θάνατοι αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους. «Το 1/4 των ανθρώπων που πεθαίνουν, σε πάρα πολλές κοινωνίες, είναι οικονομικά ενεργοί, κάτω των 65 ετών». «Δεν είναι μόνο οι 90άρηδες που πεθαίνουν» ξεκαθάρισε.

Ο Γ. Παυλάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ προστασίας της υγείας και ανοίγματος της οικονομίας. Ωστόσο, όπως είπε, «ανοίγοντας τα πάντα» δίνεις το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. «Δεν είμαστε σε κανονικότητα» τόνισε, ενώ με αφορμή και το πράσινο φως στις σχολικές εκδρομές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υπενθυμίζοντας ότι το 1/3 των μολύνσεων καθημερινά αφορούν σε παιδιά.

«Ο κορωνοϊός είναι πολύ χειρότερος από τη γρίπη, δεν έχει ημερώσει» σημείωσε ακόμη, ενώ αναφέρθηκε στα κατάλοιπα που αφήνει ο ιός και σε ανεμβολίαστους αλλά και σε εμβολιασμένους. «Ο κορωνοϊός θα μείνει για την επόμενη 10ετία και δεν ξέρουμε αν θα είναι ηπιότερος» ανέφερε.

Τέλος, προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα είναι ευάλωτη στο επόμενο κύμα, το οποίο δεν απέκλεισε να έρθει ακόμη και το καλοκαίρι. «Δεν εγγυάται κανείς ότι δεν θα υπάρξει νέο στέλεχος» σημείωσε, κάνοντας λόγο για πιθανό καλοκαιρινό «κύμα».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση