Κορωνοϊός: Νέα μέτρα σε εστίαση και μπαρ μετά τα 1797 σημερινά κρούσματα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα 1.797 κρούσματα κορωνοϊού. Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι θα προβλέπεται άμεση σφράγιση στα καταστήματα που παραβιάζουν τα μέτρα.

Ειδικότερα, σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγισμα για 7 ημέρες. Σε περίπτωση νέας παράβασης το πρόστιμο θα είναι πιο βαρύ και σε ενδεχόμενη 3η παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την έκτακτη ανακοίνωση, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι υπάρχει αλματώδης και ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων, ενώ είναι θέμα χρόνου η μετάλλαξη Δέλτα να γίνει η επικρατούσα κάτι που συνιστά «πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο» για τους ανεμβολίαστους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων της τελευταίας περιόδου είναι τα 27 έτη, ενώ το 32% των νέων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών προέκυψε από την ιχνηλάτηση ότι κόλλησαν πιθανότατα από συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο.

Σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, στον Νότιο Τομέα Αθηνών το 66% των κρουσμάτων που καταγράφηκαν ήταν ηλικίας 15-24 ετών, ενώ η θετικότητα στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας ανήλθε σε 6,1 και 8,4% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.797 νέα κρούσματα κορωνοϊού και οκτώ θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 168.

Από τα παραπάνω κρούσματα, τα 1.026 εντοπίζονται στην Αττική (έναντι 408 χθες), ενώ τα 62 αφορούν στη Θεσσαλονίκη (έναντι 27 χθες).

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση