Κορονοϊός: Προσπαθούν να φρενάρουν την πανδημία με 8.000 αστυνομικούς – Έρχεται νέο lockdown;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

8.000 αστυνομικοί και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπoυργείου Ανάπτυξης αναλαμβάνουν να βάλουν… φρένο στην πανδημία του κορονοϊού, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιηθούν από 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μάξιμου με την παρουσία υπουργών, αλλά και επικεφαλής των ελεγκτικών μηχανισμών που θα αναλάβουν να κάνουν τους ελέγχους σε όλη τη χώρα.

Οι αρχές θα επικεντρωθούν στον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας, ώστε να διαπιστώνεται αν τα πιστοποιητικά συνοδεύονται από ταυτότητα για την είσοδο των πολιτών στα καταστήματα.

Σημειώνεται ότι πλέον είναι έτοιμη και η απαραίτητη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των υπηρεσιών, προκειμένου να βλέπουν πού έχουν γίνει, σε ποια καταστήματα, και να διαμορφωθεί «μαύρη λίστα» των καταστημάτων που έχουν υποπέσει επανειλημμένα σε αντίστοιχες παραβάσεις ή έχουν ήδη επισημανθεί το προηγούμενο διάστημα.

Τα “τσουχτερά” πρόστιμα

Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι οι έλεγχοι θα γίνονται κατά προτεραιότητα στα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία, ενώ υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα διπλασιάζονται με κλείσιμο καταστημάτων για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σε πρώτο στάδιο, αυτό το Σαββατοκύριακο, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια, υπεραγορές λιανικής πώλησης, μεγάλα εμπορικά κέντρα και σουπερμάρκετ και γενικότερα σε σημεία υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Σε δεύτερο στάδιο οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και σε κομμωτήρια. Όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές, «δε θα υπάρξει καμιά ανοχή το πρώτο 24ωρο, με πολλά πρόστιμα (διπλασιασμένα μάλιστα) και 15μερα λουκέτα». Οι έλεγχοι θα γίνονται με αυστηρή επιλογή των στόχων, γρήγορα και με μεγαλύτερες ομάδες ελέγχων (σφράγισμα εισόδων – εξόδων) για να γίνει γρήγορα έλεγχος και να μην υπάρχουν διαρροές.

Περαιτέρω, ξεκαθαρίζεται ότι υπαίθριοι χώροι με οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί. Ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά.

“Πιο θαρραλέα μέτρα”

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο OPEN, επέκρινε την κυβέρνηση για τη διστακτικότητα και αναποτελεσματικότητα που επιδεικνύει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “πρέπει να πάρουμε πιο θαρραλέα μέτρα”.

Με δραματικό τρόπο περιέγραψε την εφημερία που ξεκινάει σήμερα, αφού δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι διαθέσιμο.

 Επίσης επεσήμανε ότι όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι καλυμμένες από ανεμβολίαστους. «Μας ανησυχούν οι προσελεύσεις. Σήμερα περιμένουμε 90-100 άτομα να προσέλθουν και θα χρειαστούν οι 45-50 εισαγωγή για νοσηλεία».

Μόλις, σήμερα, αναμένουν να φτάσουν από την Αθήνα τέσσερις γιατροί-εντατικολόγοι προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι 9 κλίνες ΜΕΘ που μέχρι τώρα είναι εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

“Το lockdown είναι μπροστά μας”

Παράλληλα έκανε έκκληση να ολοκληρωθεί η προκήρυξη που είναι ακόμα ανοιχτή για την πρόσληψη 17 γιατρών, προκήρυξη για την οποία δεν έχουν βγει ακόμα αποτελέσματα.

Ο Νίκος Καπραβέλος για μια ακόμα φορά επεσήμανε ότι ο κορονοϊός είναι σε φάση έξαρσης με τραγικές συνέπειες για τα νοσοκομεία. «Το είχαμε δει και είχαμε προειδοποιήσει από το καλοκαίρι και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τα κρούσματα τώρα τον Νοέμβριο».

Και ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κατέληξε λέγοντας: «Το lockdown είναι μπροστά μας. Ή θα εμβολιαστούμε όλοι ή θα κλειστούμε στα σπίτια μας για να μην πεθάνουμε».

* Πληροφορίες από το eretikos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση