Κορονοϊός: Οριστικά “κόκκινη” η Θεσσαλονίκη και άλλες τρεις περιοχές (Χάρτης)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο επιδημιολογικός χάρτης στην Ελλάδα άλλαξε και πλέον η Θεσσαλονίκη είναι στο «κόκκινο». Οι περιοχές στο στόχαστρο της εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών για απαγόρευση κυκλοφορίας και νέα μέτρα.

Η Θεσσαλονίκη είναι επίσημα στο «κόκκινο», λίγη ώρα μετά την εισήγηση της Επιτροπής στη κυβέρνηση, για περιοχές που πρέπει να ανέβουν επιδημιολογικό επίπεδο.

Μάλιστα, στο «κόκκινο» μπήκαν Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα, ενώ κατέβηκε επίπεδο και συγκεκριμένα στο «πορτοκαλί» η Αργολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση την εφαρμογή τοπικού lockdown με συγκεκριμένη χρονική ισχύ, ώστε να σταματήσει η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Μάλιστα, η πτώση της θερμοκρασίας, οι γιορτές που έρχονται και η παρέλαση θέτουν έναν επιπλέον συναγερμό ώστε πάση θυσία να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην επαναληφθούν εικόνες από πέρυσι, όπως έξω από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα δύσκολα έρχονται και στόχος είναι να αποφευχθούν τα χειρότερα, όπως τα έκτακτα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικά, το covid19.gov.gr αναφέρει πως έξι περιοχές είναι στο «κόκκινο», έχουν κάτω από 50% εμβολιασμένους κατοίκους.

Παράλληλα, η έκθεση του ΕΟΔΥ για τις 28/9 αναφέρει πως την εβδομάδα 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις στα λύματα σε σχέση με την εβδομάδα 13 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των εννέα από τις δώδεκα (9/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Από τις δώδεκα περιοχές με αυξητική τάση, αυτές που προβληματίζουν ιδιαίτερα είναι οι εξής:

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, στη Θεσσαλονίκη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση (+18%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/09/21.

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη παρουσίασε σημαντική αύξηση (+166%) σε σχέση με την εβδομάδα 13- 19/09/21 .

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+198%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη σε σχέση με την εβδομάδα 13-19/09/21.

Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+42%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 13-19/09/21.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, παρατηρήθηκε αύξηση (+62%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 13- 19/09/21.

Δείτε τον χάρτη:

Πληροφορίες από την ισοσελίδα ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας για τον Ποινικό Κώδικα του 2019

*Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη - Η επίκληση του νέου Ποινικού...

Απρόσμενες ζυμώσεις για τη νέα Κεντροαριστερά

Όταν διοργανώθηκε η περιβόητη εκδήλωση για την κεντροαριστερά υπό...

Καλό Πάσχα με Αγάπη, Αλληλεγγύη και Αντίσταση

*Του Τάσου Τσακίρογλου - Τις μέρες αυτές συνηθίζουμε να...

Γάζα: Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες στο Κάιρο για εκεχειρία

Κενές περιεχομένου αποδείχθηκαν οι σημερινές αναφορές για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις...
Διαφήμιση