Κορονοϊός: Δεν φταίει μόνο η “Δέλτα” για την εκτόξευση των κρουσμάτων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η πορεία των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, με την αίσθηση των περισσότερων από εμάς ότι γι’ αυτο ευθύνεται η νέα “υπερμεταδοτική” μετάλλαξη Δέλτα. Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα επιδημιολόγου στο News247.gr, τα νέα κρούσματα που φέρουν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι πολύ λίγα και η βασική αιτία της εξάπλωσης, είναι η μη τήρηση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω μετάλλαξη δεν έχει επικρατήσει και φυσικά δεν αποτελεί κυρίαρχο στέλεχος. Αυτό προβλέπεται σε μερικές εβδομάδες από σήμερα. Ο λόγος λοιπόν που ο ιός δείχνει να σημειωνει έντονη διασπορά είναι κυρίως η μη τήρηση των μέτρων αλλά και μια ακόμη βασική παράμετρος που είναι οι αυξημένοι έλεγχοι λόγω ταξιδιών.

Στη συγκεκριμένη αυτή διαπίστωση να αναφέρουμε ότι πλέον με τα self test αλλά και τα υποχρεωτικά rapid test, εντοπίζονται κρούσματα σε μια πληθυσμιακή κατηγορία η οποία μέχρι και το τρίτο κύμα έμενε στο απυρόβλητο και φυσικα είναι τα παιδιά. Αυτό βέβαια θεωρείται μέσα στην κακή πορεία της επιδημίας, θετικό, καθώς τα νεότερα άτομα νοσούν ηπιότερα και φυσικά αποκτούν ισχυρότερη ανοσία. Όμως δεν παύουν να αποτελούν και σημαντικό κίνδυνο για τη μετάδοση του ιού σε ανεμβολίαστους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Παραμένουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Οι νέοι όσο και αν η Κυβέρνηση ευαγγελίζεται ότι είναι διατεθειμένοι να εμβολιαστούν φαίνεται ότι δεν πείθονται. Επίσης φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου και διαπιστώνουμε ότι μέρα με την ημέρα οι εμβολιασμοί μειώνονται. Χθες μάλιστα ήταν μια πολύ κακή μέρα με μόνο 76.157 εμβολιασμούς και από αυτούς μόνο 30.261 για πρώτη δόση. Έχουμε επίσης 4,4 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους πολίτες δηλαδή κάπου στο 42% του συνολικού πληθυσμού όταν απαιτείται πάνω από 80% ώστε να αναχαιτίσουμε την επιθετικότητα του 4ου κύματος.

Το πρώτο 24ωρο μετά το μήνυμα Μητσοτάκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς περίπου 45.000 πολίτες έκλεισαν νέο ραντεβού.

Η αύξηση των ραντεβού εμβολιασμών είναι πολύ μικρό ποσοστό. Ξέρουμε όλοι ότι πλέον όταν κλείνεις ραντεβού μέσα σε ελάχιστες μέρες ο εμβολιασμός έχει γίνει. Το θέμα είναι πόσα ραντεβού κλείνονται από δω και στο εξής.

Πορεία επιδημίας

Η επιδημία κορονοϊού, κινείται λοιπόν με αυξημένη ταχύτητα και αυτό αρχίζει να αποτυπώνεται έντονα και στους σκληρούς δείκτες. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού το γνωστό Rt ξεπέρασε το 1,3 όταν ήταν στο επίπεδο του 0,8 πριν από δύο εβδομάδες.

Ο κυλιόμενος 7ήμερος μέσος όρος νέων κρουσμάτων βρίσκεται στα 2.286 ενώ χθες είδαμε και την ανακοπή της πτώσης τω διασωληνωμένων. Σημειώνεται ακόμη ότι την εβδομάδα 05 Ιουλίου 2021 – 11 Ιουλίου 2021, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 452, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 408. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1,11 δηλαδή αντιστρέφεται και η σχέση περισσότερα εξιτήρια από εισαγωγές.

Ρεπορτάζ από το news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...

Η ΑΔΑΕ λέει να στην ενημέρωση Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του 

Εξελίξεις στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, με την ΑΔΑΕ να υπερψηφίζει (με...
Διαφήμιση