Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα, όχι όμως lockdown

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού έχει στο τραπέζι η κυβέρνηση παρακολουθώντας βήμα – βήμα τις αυξητικές τάσεις των «σκληρών» δεικτών σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα μήνα χάσαμε από COVID-19, δεκατρία νέα άτομα μεταξύ 18 και 38 ετών. Και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 10 ασθενείς μέχρι 39 ετών, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι.
Γρεβενά και Τρίκαλα μπήκαν στο «κόκκινο» σήμερα από την Επιτροπή επιδημιολόγων και κάπως έτσι κοκκίνησε όλη η βόρεια Ελλάδα… Και τα κρούσματα αυξάνουν καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, κάτι που οδήγησε σήμερα τον καθηγητή του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη να κάνει λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τη πιθανότητα να έχουμε 5.000 κρούσματα ημερησίως μέσα στο Νοέμβριο.

Όπως είναι επόμενο, τα στοιχεία αυτά έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες για να τεθεί εκ νέου σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός, που βλέπει τους εμβολιασμούς να φρενάρουν και την επόμενη μέρα της αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας να χρειάζεται εσπευσμένα ένα «plan B» το οποίο θα εφαρμοστεί σε περίπου 15 ημέρες, εκτός κι αν τα πράγματα εκτροχιαστούν συντομότερα.

Πηγές του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι υπάρχει υπό συζήτηση νέο σχέδιο μέτρων για τις περιοχές με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Κι ενώ το γενικό lockdown έχει ξεκαθαριστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι δεν είναι πια στις πιθανές λύσεις, από μόνη της η καθολική χρήση μάσκας που ευαγγελίζονται κάποιοι, καταλαβαίνουν ότι δεν θα μειώσει τα κρούσματα…

Τα μπαρ και γενικά η νυχτερινή διασκέδαση είναι σίγουρα ένα τεράστιο, πανελλαδικό cluster που δίνει πολλά κρούσματα μεταξύ των νέων και αυξάνει τον κίνδυνο ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές.

Το ίδιο και τα ΜΜΜ σε περιοχές όπου ο κόσμος παραμένει ανεμβολίαστος σε μεγάλα ποσοστά και έχει ανάγκη να πηγαίνει κάθε μέρα στην εργασία του χρησιμοποιώντας τα (βλέπε βόρεια Ελλάδα αλλά και Αττική).

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό εκεί όπου η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, να υπάρξουν τοπικά και ειδικά σε κάποια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος νέοι σοβαροί περιορισμοί.

Όλα αυτά μένουν να αποφασιστούν, ώστε οι διορθωτικές κινήσεις να γίνουν έγκαιρα και αποφασιστικά πριν θρηνήσουμε περισσότερους νέους και όχι μόνο.

* Ρεπορτάζ της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...

Συντάξεις: Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ζήτημα για αύξηση στα όρια ηλικίας από το 2027

«Ανοιχτό» και «υπό εξέταση» άφησε το ζήτημα για την...

Χάρης Δούκας για τη “Διπλή Ανάπλαση”: “Το έργο αποκτά σφυγμό – Ξεκινούν οι εργασίες”

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν χθές, Παρασκευή...
Διαφήμιση