Κοινή ανακοίνωση FIA και Formula 1: “Κανονικά η διεξαγωγή του Grand Prix στην Τζέντα”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το γκραν πρι της F1 στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας θα διεξαχθεί κανονικά το Σαββατοκύριακο (26-27/03), όπως γνωστοποίησε η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) το Σάββατο (26/03), παρά την επίθεση σε πετρελαϊκές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση η FΙΑ αναφέρει: «H Formula 1 και η FIA μπορούν να επιβεβαιώσουν πως ύστερα από συζητήσεις με όλες τις ομάδες και τους οδηγούς, το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί βάσει προγράμματος. Μετά το συμβάν που έγινε την Παρασκευή (25/03) στην Τζέντα, υπήρξαν εκτενείς συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους μετόχους, τις Αρχές της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τις Υπηρεσίες Αφαλείας, που έδωσαν πλήρεις και λεπτομερείς διαβεβαιώσεις πως το γκραν πρι είναι ασφαλές. Συμφωνήθηκε με όλους τους μετόχους να υπάρχει ξεκάθαρος και ανοιχτός διάλογος κατά τη διάρκεια του γκραν πρι, αλλά και στο μέλλον».

Επισημαίνεται ότι οι Χούτι της Υεμένης δήλωσαν ότι εξαπέλυσαν, την Παρασκευή (25/03), επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι χτυπήθηκε ο σταθμός διανομής προϊόντων πετρελαίου της Aramco στην Τζέντα, προκαλώντας πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές αποθήκευσης, αλλά δεν υπήρξαν θύματα.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο αντιποίνων, το Σάββατο (26/03), ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εξαπέλυσε επιδρομή στην Υεμένη.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση