Κινητοποίηση των αγροτών σήμερα ενάντια στα μέτρα «ασπιρίνες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εξαγγελίες-κοροϊδία χαρακτηρίζει ο αγροτικός κόσμος τα χθεσινά υποτιθέμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακραίας ενεργειακής ακρίβειας, που μάλιστα, δήθεν, εξειδικεύτηκαν για τον πρωτογενή τομέα, με αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται ήδη στον δρόμο για το σημερινό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς μίλησε χθες για “δύο παρεμβάσεις”: την κάρτα καυσίμων για επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια, ήτοι 39,6 ευρώ για το τρίμηνο (ή 13,2 ευρώ/μήνα), και επιδότηση στην τιμή της πώλησης του αγροτικού πετρελαίου κίνησης, που θα γίνεται στην πηγή, μόνο τον Απρίλιο.

Επανέλαβε δε τα μέτρα-ασπιρίνες του προκατόχου του (ανακοινώθηκαν στις 5 Φεβρουαρίου) για να εμπλουτίσει το αφήγημα περί στήριξης του πρωτογενούς τομέα, ενόψει και της σημερινής κινητοποίησης, ενώ παρέπεμψε στην επικείμενη ανακοίνωση “εργαλειοθήκης” της Κομισιόν για τον αγροτικό τομέα, η οποία “θα δώσει, ίσως”, τη δυνατότητα για περαιτέρω μελέτη και αξιολόγηση νέων παρεμβάσεων.

Ως πολύ σημαντικό χαρακτήρισε εξάλλου το ότι φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έχει ενεργοποιηθεί η κάρτα του αγρότη, μέσω Τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή το να κάνουν οι παραγωγοί τις απαραίτητες αγορές τους, προεξοφλώντας μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων που δικαιούνται…

Κάθοδος επιβίωσης στην Αθήνα

Κάλεσμα στο σημερινό παναγροτικό συλλαλητήριο στη 1 μ.μ., στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, απηύθυνε, εκτός από τους αγρότες των μπλόκων και αγροτικούς φορείς, και το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Όπως επισημαίνει, παλεύουμε μαζί με τους αγρότες για:

– Άμεσο μηδενισμό του ΕΦΚ σε όλα τα καύσιμα των αγροτικών μηχανημάτων, στην αντλία του βενζινάδικου και της ρήτρας στο ρεύμα.

– Γενναία επιδότηση για αγορά ζωοτροφών-λιπασμάτων.

– Μείωση ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια και στα τιμολόγια πώλησης εγχώριων αγροτικών προϊόντων.

– Σχεδιασμό για παραγωγή το αμέσως επόμενο διάστημα των αναγκαίων για την οικονομία και τη διατροφή αγαθών.

– Αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

– Αξιοποίηση του ταμείου ανάκαμψης και όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

– Δημιουργία εθνικών αποθεμάτων και επιβολή πλαφόν ανώτατης τιμής στα είδη πρώτων υλών ζωοτροφών και σιτηρών για ανθρώπινη χρήση.

– Άμεση ενίσχυση του ταμείου ΕΛΓΑ με παράλληλη αύξηση της συμμετοχής του κρατικού προϋπολογισμού και αλλαγή κανονισμού ασφάλισης.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Θα πει όχι η Ελλάδα αν της ζητηθεί συνδρομή στην επίθεση κατά του Ιράν;

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει...

Πολάκης σε Άδωνι για το φάρμακο URSOFALK: Λύσε το θέμα και άσε τα ντιλαρίσματα

Επανήλθε στην υπόθεση της έλλειψης του φαρμάκου URSOFALK, ο Παύλος...
Διαφήμιση