ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η μάχη για τον νέο πρόεδρο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αποφασίζουν σήμερα οι ψηφοφόροι, αφού καλούνται να διαλέξουν στην κάλπη είτε τον Νίκο Ανδρουλάκη, είτε τον Γιώργο Παπανδρέου. Τους δύο επικρατέστερους υποψηφίους στον πρώτο γύρο της διαδικασίας επιλογής του επικεφαλής του κόμματος από την βάση.

Το τελικό αποτέλεσμα συνιστά αντικειμενικά μία νέα περίοδο για το κόμμα που αποτελεί την 3η κοινοβουλευτική δύναμη της χώρας. Μάλιστα πολλοί θεωρούν πώς το ΚΙΝ.ΑΛ είναι ο κομματικός σχηματισμός θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Η συμμετοχή και η διαδικασία

Η εκλογική διαδικασία του β’ γύρου που ξεκινά στις 07.00 το πρωί και ολοκληρώνεται το απόγευμα δεν αναμένεται να έχει την ίδια συμμετοχή με αυτή του α’ γύρου. Παρόλα αυτά οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν περί τις 200.000 ψηφοφόροι, ενώ τη προηγούμενη Κυριακή υπήρξε ρεκόρ προσέλευσης με 270.000 πολίτες να προσέρχονται στις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση όμως στο Κίνημα Αλλαγής επικρατεί ικανοποίηση για την συμμετοχή σε σημείο μάλιστα που θα θεωρείται ως ένας πολιτικός οιωνός για την πολιτική και εκλογική άνοδο, ακόμη και εκτίναξη του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ (επιτροπή δεοντολογίας) που έχει την ευθύνση των εκλογών στα εκλογικά κέντρα που υπήρχαν και στον πρώτο γύρο μπορούν να προσέλθουν για να ψηφίσουν «μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21». Ο ψηφοφόρος «καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα». Επίσης διευρκινίζεται ότι «οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό» σε αντίθεση με τον α’ γύρο που καταβάλλονταν το αντίτιμο των 3 ευρώ.

* Από το ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιβιτσάνου στο news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...

Μια ιδιωτική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας

Τα αποτελέσματα της Ι.Χ. εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής του...

Αλέξης Χαρίτσης: Στοίχημα παραγωγής πραγματικής πολιτικής και όχι θεάματος

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Στο πρόσωπο του Αλέξη Χαρίτση κρίνεται...
Διαφήμιση