Κεραμέως – Μπλοκάρει την απεργία των εκπαιδευτικών με αγωγή και κατά της ΑΔΕΔΥ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εκδικάζεται σήμερα – Ζητεί να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης – Κάλεσμα για «παρών» στα δικαστήρια από την ΑΔΕΔΥ.

Με κάθε τρόπο η Νίκη Κεραμέως προσπαθεί να μπλοκάρει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που αντιτίθενται στην τιμωρητική αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, μετά την έφεση που κατέθεσε χθες κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την περασμένη εβδομάδα, το οποίο έκρινε μεν παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών αλλά όχι άμεσα εκτελεστέα, τώρα στρέφεται κατά της ΑΔΕΔΥ με αιφνιδιαστική αγωγή που εκδικάζεται κατεπειγόντως σήμερα.

Επικαλούμενη λόγους κατεπείγοντος, η υπουργός Παιδείας ζητεί να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλύπτοντας τις κινητοποιήσεις των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μάλιστα, κάνει λόγο για «μεθόδευση» καθώς όπως υποστηρίζει «η εν λόγω απεργία-αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες».

Η Εκτελεστική Αγωγή της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί η αγωγή στις 12.30 μ.μ.

ΔΟΕ: «Δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα τα στοιχεία που ανακοινώνονται για την αξιολόγηση»

Επίσης, σε ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ τονίζει ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σχετικά με τις εκθέσεις αποτίμησης του σχολικούς έτους 2020-2021 «δεν αντιστοιχούν με την πραγματικότητα».

Οι εκπαιδευτικές μονάδες που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα του ΙΕΠ, όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, «με δεδομένα τα πραγματικά στοιχεία της συντριπτικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή», είτε αφορούν «ενέργειες μεμονωμένων προσώπων» είτε «κενές» αναρτήσεις που δηλώνουν την αδυναμία των σχολικών μονάδων να παρουσιάσουν έκθεση αποτίμησης λόγω της περυσινής συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων στην απεργία-αποχή.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση