Καταπληκτική η ποιότητα των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δεν χρειαζόταν το πόρισμα διεθνών οργανώσεων για να διαπιστωθεί ότι στη χώρα μας υπάρχει πρόβλημα ελέγχου των ΜΜΕ από την κυβέρνηση. Αρκεί ένα γρήγορο πέρασμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του.

Έχουν χαθεί και τα προσχήματα. Δημοσιογράφοι και σχολιαστές απροκάλυπτα πλέον στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς οποιαδήποτε επίφαση αμεροληψίας. Και άλλοι επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη θέση κομματικού στελέχους.

Είναι θλιβερό, είναι και επικίνδυνο. Όχι μόνο γιατί η χώρα μας κατρακυλάει στα θέματα ελευθερίας του Τύπου και διασύρεται διεθνώς. Αλλά επίσης επειδή η ασυλία της κυβέρνησης λόγω μιντιακής προστασίας την αποθρασύνει και ενισχύει την αλαζονεία της.

Η χειραγώγηση των ΜΜΕ από το Μέγαρο Μαξίμου είναι στρατηγική τους επιλογή και έχουν καταναλώσει πολύ ενέργεια για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και όσο μεγαλώνει η φθορά της ΝΔ και επομένως ο εκλογικός κίνδυνος, η απειλή για τον πλουραλισμό θα ενισχύεται.

Είναι πλέον mainstream παραδοχή στην ΕΕ ότι η Ελλάδα ακολουθεί τα χνάρια της Ουγγαρίας και της Πολωνίας σε τέτοια θέματα. Και ο Κ. Μητσοτάκης δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να μιλήσει γι αυτό, να απαντήσει, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο πειστικό επιχείρημα, κάτι να πει.

H έκθεση του ΕΣΡ απλώς επιβεβαιώνει τα απολύτως γνωστά: Ο ΣΚΑΪ προβάλλει τη Ν.Δ. στο 66,2% των πολιτικών ειδήσεων στα δελτία του, υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλο κανάλι, ενώ συγχρόνως εξαφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, με χρόνο προβολής μόλις 13,2%. Η εικόνα το 2020 επιδεινώθηκε σε σχέση με το 2019.

Μπορεί να γίνει κάτι για να ανατραπεί αυτή η φοβερή κατάσταση; Μάλλον όχι μέχρι τις εκλογές. Τότε θα φανεί πόσοι πολίτες είναι βασικά τηλεθεατές. 

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Είναι επικίνδυνο η Ελλάδα να εμπλακεί στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...

Θεσσαλονίκη – Fly Over: Τώρα (και) οσμή σκανδάλου για ένα αχρείαστο έργο

*Του Γιάννη Μυλόπουλου - Αυτά που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος...

Κασσελάκης: Από Μαξίμου η εντολή στα site που ελέγχει για τα περί «έντονης κριτικής στον Κασσελάκη»

Σκληρή απάντηση στα δημοσιεύματα περί έντονης κριτικής στο πρόσωπό του κατά...
Διαφήμιση