Καταλήψεις σε πάνω από 200 σχολεία – Τα παιδιά ζητούν μέτρα για τον κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Στην αντεπίθεση περνούν οι μαθητές αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς επιπλέον μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα περίπου 25.000 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν τις δύο πρώτες ημέρες στα σχολεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, περίπου 200 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με το πρώτο κουδούνι μετά την επανέναρξη των σχολείων από τις εορτές των Χριστουγέννων, ενώ επεκτάθηκαν γρήγορα σε πλήθος σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, μαθητές συμμετείχαν σε σημερινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων έξω από το υπουργείο Υγείας, με αίτημα τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από την πανδημία στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρει με ανακοίνωσή της καλεί σε «καταλήψεις, αποχές, καθιστικές διαμαρτυρίες, παρεμβάσεις στους διευθυντές, στις Β’θμιες, σε Δήμους-Περιφέρειες και καλεί σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή στις 12:00.

Παράλληλα, οι μαθητές της Αθήνας, ζητούν μεταξύ άλλων μέτρα αραίωσης στις τάξεις, άμεσες προσλήψεις καθηγητών, δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές και δωρεάν μάσκες.

Αναλυτικά η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

για το άνοιγμα των σχολείων, απαιτεί:

  • Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις μας. Πως; Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.
  • Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.
  • Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ λυκείου.
  • Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές, οι γονείς μας έχουν ξεπαραδιαστεί.
  • Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).
  • Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Όχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να “σκάμε” και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.

Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση