Καταιγιστικές εξελίξεις και νέες καταγγελίες στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη μετά και τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε δημόσια η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της, περιγράφοντας τα όσα έζησε στη σουίτα ξενοδοχείου της πόλης την πρωτοχρονιά.

Ένα πολύ σημαντικό σημείο των ερευνών είναι φυσικά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία ακόμα δεν έχουν παραδοθεί, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες του news247.gr αναμένεται να γίνει σήμερα, Πέμπτη, με τα πρώτα αποτελέσματα από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα, δείγματα για παράλληλη εξέταση έχουν αποσταλεί και σε εργαστήριο του εξωτερικού από όπου ενδεχομένως να ακολουθήσουν τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες. Από αυτά αναμένεται να φανεί τι ουσίες υπήρχαν στον οργανισμό της 24χρονης, αν τυχόν υπάρχουν ξένα γενετικά υλικά κλπ.

Υπενθυμίζεται πως η νεαρή κοπέλα, στη συνέντευξή της στο zougla.gr, εμφανίστηκε βέβαιη πως της έριξαν κάποια ουσία στο ποτό που της έδωσαν, ενώ ανέφερε πως η εξέτασή της έγινε με καθυστέρηση τριών ημερών και πως κλήθηκε στον ανακριτή μετά από 14 ημέρες:

“Πήγα στον Ιατροδικαστή τρεις ημέρες αργότερα και μου είπαν να μην πλυθώ. Αυτό με είχε τρελάνει. Με τρέλαινε το ότι δεν μπορούσα να βγάλω από πάνω μου αυτή τη βρώμα. Υπήρχαν σημάδια στα πόδια μου. Πάρα πολλές μελανιές. Οι τοξικολογικές έγιναν το βράδυ της ίδιας ημέρας. “Ήδη μου καθυστέρησαν τις εξετάσεις, στεναχωριέμαι πολύ και αναμένω να δω τι θα γίνει. Μου είχαν πει ότι θα μου έκαναν εξέταση αίματος, τα πάντα. Εξέταση αίματος δεν μου έχουν κάνει. Μόνο ούρα” .

Σχετικά με τη δήλωσή της, από την Αστυνομία τόνιζαν ότι δόθηκε την ίδια ημέρα της καταγγελίας η εντολή ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης όπως προβλέπεται.

Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία επιβεβαιώνουν ότι από την κοπέλα ελήφθησαν ούρα εκείνο το βράδυ και όχι αίμα, γιατί από το αίμα αυτές οι ουσίες ενδεχομένως και να μην ανιχνεύονταν πλέον. Συμπλήρωσαν, ωστόσο, ότι το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου η καταγγέλλουσα εξετάστηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και πως υπάρχουν σχετικά έγγραφα που το αποδεικνύουν, όπου διαπιστώθηκαν μώλωπες και εκχυμώσεις στα πόδια της, ενώ τόνισαν ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως σύντομα γιατί εκκρεμούσε η αυτόφωρη διαδικασία για την σύλληψη του δράστη, κάτι που ήταν προϋπόθεση.

Από την πλευρά της η Αστυνομία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν παραγγελθεί, διαψεύδοντας πως αυτά έχουν παραδοθεί:

«Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία».

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ο εισαγγελέας έχει διατάξει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης σε μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν επιμέρους στοιχεία, καθώς η τακτική Ανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται.

Σε προανακριτικό επίπεδο υπενθυμίζεται ότι στις 2 Ιανουαρίου συνελήφθη ο 27χρονος γόνος γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών, για βιασμό, ο οποίος μετά την απολογία του αρνήθηκε την ενοχή του και ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ερωτική πράξη με την συναίνεση της καταγγέλλουσας και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας αφού είχε καλέσει στο κινητό του θύματος.

Εντωμεταξύ, η λήψη καταθέσεων και η συλλογή στοιχείων συνεχίζεται από την Ανάκριση από τα αποτελέσματα της οποίας θα φανεί αν θα προσωποποιηθεί η εμπλοκή και άλλων ατόμων.

Επίσης, ο κ. Ζιώγας ανέφερε ότι έχει άλλες δυο υποθέσεις στο γραφείο του, παρόμοιες με αυτή της 24χρονης κάνοντας εκ νέου λόγο για κύκλωμα.

Σε αρχικό στάδιο η εξέταση κυκλώματος

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης για το οποίο έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αφορά στο ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας που εκμεταλλεύεται νεαρές κοπέλες και τις προωθεί σε τέτοια πάρτι.

Αυτή η υπόθεση έχει χρεωθεί στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστή έρευνα από αυτή του βιασμού και παραμένει σε αρχικό στάδιο και στην λήψη καταθέσεων για να σχηματιστεί μία εικόνα των όσων προηγήθηκαν.

Έρευνες και στην Κύπρο

Στο μεταξύ σύμφωνα με το Thesstoday.gr διερευνώνται και στην Κύπρο καταγγελίες που αφορούν κύκλωμα που φαίνεται πως δρα στις δύο χώρες.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε και η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, λέγοντας πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών.

Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση και του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή αστυνομία.

Πηγή: news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση