Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Δύσκολη νύχτα στην Βόρεια Ελλάδα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύσκολη νύχτα στον νομό Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα για κατοίκους κοντά στον Λαγκαδά αλλά και στη Χαλκιδική καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος σταδιακά μετατοπίστηκε από τη νοτιοδυτική Ελλάδα προς τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα καιρικά φαινόμενα και οι έντονες βροχοπτώσεις αναμενόταν να συνεχιστούν το βράδυ, ενώ από το βράδυ τα προβλήματα ήταν πολλά. Δρόμοι έχουν κλείσει, σπίτια έχουν πλημμυρίσει ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν και επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική.  

Ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί στον δήμο Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης και μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr, μετά από υπερχείλιση ρέματος στο χωριό Ζαγκλιβέρι χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία. 

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το GRtimes, η έντονη βροχόπτωση στη Χαλκιδική και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που κατεβαίνουν από τα ορεινά, έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, η οποία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί

Στο μεταξύ δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από την περιοχή Φαρμακέϊκα, κοντά στο Νέο Ρύσιο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Τα άτομα βρίσκονταν μέσα στην βιοτεχνία, που είναι στην περιοχή, όταν λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισε ο χώρος. Ο απεγκλωβισμός των ατόμων έγινε από μηχάνημα του δήμου Θέρμης.

Από νωρίς το απόγευμα άνθρωποι από τον δήμο Θέρμης είχαν σπεύσει στην περιοχή Φαρμακέικα, στην οποία βρίσκονται λίγες κατοικίες και βιοτεχνίες, και τους είχαν προειδοποιήσει να απομακρυνθούν από τις εστίες τους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.
Άλλα τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά μετά την υπερχείληση ρέματος στην περιοχή.

ΕΜΥ: Πρόγνωση για το Σάββατο

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα φτάνουν από το μεσημέρι στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

* Πληροφορίες – Φωτογραφίες από ethnos.gr, kathimerini.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση