Καιρός: Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές από αύριο Τετάρτη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και έντονα κατά τόπους φαινόμενα, αναμένονται από αύριο στη χώρα -σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 09/11.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 09/11 έως το πρωί της Τετάρτης 10/11 κατά κύριο λόγο στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της Κρήτης. Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Τετάρτης 10/11.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν  βόρειοι  και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα έχουν ισχύ από 4 έως 6 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στον Πατραϊκό Κόλπο η έντασή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 μποφόρ. Στην Εικόνα 2 φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ την Τετάρτη 10/11 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται και μάλιστα της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη και ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα, κι όπως είπε στο OPEN, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στα βόρεια μέχρι 16 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι 19 βαθμούς, στα δυτικά μέχρι 22 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση