Καιρός: Κολλημένος στους 45 βαθμούς ο υδράργυρος – Ο καύσωνας δοκιμάζει πολίτες και σύστημα ενέργειας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και σήμερα στην χώρα αφού το παρατεταμένο και έντονο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται στην κορύφωσή του.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη, η θερμοκρασία στην χώρα θα αγγίξει τους 45 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει των πρωτόγνωρων θερμοκρασιών.

Διακοπή ρεύματος σε Ναύπλιο και περιοχές του Αγρινίου και της Λάρισας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα καταγράφηκαν χθές διακοπές στην ηλεκτροδότηση στον Αγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου και στη Λάρισα εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης ρεύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Λάρισας, τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται χθές λίγο μετά τις 5.30 μ.μ., κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, αλλά και στη Γιάννουλη.

O καιρός με μία ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα ισχυρού καύσωνα το επόμενο διήμερο και προοδευτικά θα υποχωρήσει ως την Παρασκευή με ουσιαστική πτώση το Σαββατοκύριακο
  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια την Παρασκευή στα βόρεια
  • Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από την Πέμπτη τα 5-6 μποφόρ.

Σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν: στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 41 με 43 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τους 42 με 44 και κατά τόπους τους 45 βαθμούς και στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι σε πολλές περιοχές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Αύριο Τετάρτη, αίθριος και πολύ ζεστός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες και πιθανώς στα βορειοανατολικά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή, παρά τη μικρή υποχώρηση που θα σημειώσει στα βόρεια. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν: α. στα βόρεια ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές τους 39 με 41 βαθμούς και β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43 έως 44 βαθμούς. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Την Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά από νωρίς το απόγευμα και στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο βόρειο Ιόνιο και τη Μακεδονία νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα βόρεια και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς,

β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 με 42 και πιθανώς κατά τόπους τους 43 βαθμούς και

γ. στις νησιωτικές περιοχές τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...

Συντάξεις: Ανοιχτό από την κυβέρνηση το ζήτημα για αύξηση στα όρια ηλικίας από το 2027

«Ανοιχτό» και «υπό εξέταση» άφησε το ζήτημα για την...

Χάρης Δούκας για τη “Διπλή Ανάπλαση”: “Το έργο αποκτά σφυγμό – Ξεκινούν οι εργασίες”

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν χθές, Παρασκευή...
Διαφήμιση