ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Στο άγνωστο με βάρκα την απόγνωση ή την ελπίδα;

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σαρωτικές αλλαγές στην πράσινη ΚΑΕ έφερε μία ακόμα ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο τη φετινή σεζόν. Το θέμα είναι αλλάζει κάτι επί της ουσίας; Γράφει ο Χρήστος Σούτος.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε εν μία νυκτί (;) να πάρει σκούπα και να σαρώσει τα πάντα στην πράσινη ΚΑΕ. Πολλοί θα πουν ότι αυτό στριφογύριζε στο μυαλό του καιρό. Άλλοι θα σπεύσουν να πανηγυρίσουν βλέποντας στην κίνηση αυτή επαναδραστηριοποίηση. Λίγοι όμως, μέσα σε αυτούς κι εγώ, θα κρατήσουν μικρό καλάθι και αρκετές επιφυλάξεις τόσο για το άμεσο, όσο και για το απώτερο μέλλον.

Κεφάλαιο Πρίφτης

Ο Έλληνας τεχνικός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών. Έφτιαξε ένα σύνολο με πολλές μπασκετικές ανορθογραφίες που αγκομαχεί να παίξει μπάσκετ αξιώσεων όλη τη σεζόν. Κάκιστη εικόνα στην Euroleague,, ήττα στον τελικό κυπέλλου με τραγική διαχείριση στα κρίσιμα σημεία και τέσσερις ήττες σε πέντε ματς κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Οι καλοκαιρινές επιλογές ήταν άστοχες και έμοιαζαν να μην αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου σχεδίου και προπονητικού πλάνου. Ο Πρίφτης φεύγει αφήνοντας έναν Παναθηναϊκό σοβαρά τραυματισμένο σε γόητρο και ψυχολογία και μία ομάδα χωρίς καμία φιλοσοφία και προοπτική.

Κεφάλαιο Διαμαντίδης και Αλβέρτης

Δύο τοτέμ, δύο θρύλοι της πράσινης ιστορίας χρησιμοποιήθηκαν και με δική τους ευθύνη ως κυματοθραύστες. Χρησιμοποιήθηκαν για να μην μπει στο κάδρο ο βασικός και μόνος υπεύθυνος της κατρακύλας του Παναθηναϊκού, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Τα λάθη τους πολλά και οι απορίες ακόμα περισσότερες. Πως γίνεται δύο άνθρωποι με τέτοιο μπασκετικό παρελθόν να έχουν την ομάδα δύο χρόνια χωρίς βασικό άσο;. Η απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι δεν γίνονται όλοι οι μεγάλοι παίκτες ικανοί προπονητές ή διοικητικοί ηγέτες. Επίσης, θα μπορούσε να πει κανείς ότι με τα λίγα χρήματα που είχαν προσπάθησαν για το καλύτερο. Δεν είναι έτσι όμως. Οι ευθύνες που τους αναλογούν είναι πολλές και το τέλος της συνεργασίας είναι μια κάποια λύση.

Κεφάλαιο Γιαννακόπουλος

Όσο κι αν προσπάθησα να συγκινηθώ με την υπέρβαση των τριών εκατομμυρίων από πλευράς μεγαλομετόχου, δάκρυ δεν βγήκε. Το να μη θέλεις να ασχοληθείς με την ομάδα είναι απόλυτο δικαίωμά σου. Το να μη θέλεις να βάλεις χρήματα είναι απόφαση και επιλογή σου. Το να λες ότι σου στοίχισε η φετινή σεζόν τρια εκατομμύρια από την τσέπη σου είναι, για το μέγεθός σου και το όνομά σου, πρόκληση. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν δύο άνθρωποι που το τριφύλλι βρισκόταν χαραγμένο στην καρδιά τους και που την αγάπη τους για το Σύλλογο τη μετρούσαν σε συναισθήματα και όχι σε ευρώ.

Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν δύο παράγοντες που έχτισαν μία αυτοκρατορία στηριγμένη στην αγάπη, στο σεβασμό και στο συναίσθημα, όχι στους ισολογισμούς και στα εκτός του παρκέ ζητήματα. Το ότι αγαπάς το Σύλλογο και πολύ δε περισσότερο τον μπασκετικό Παναθηναϊκό είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι σίγουρο ότι με τη χθεσινή εικόνα περισσότερο απ’ όλους πονάς εσύ. Μικρότητες που σε έκαναν να πικραθείς και να αλλάξεις στάση δεν έχουν θέση ούτε στην πράσινη καρδιά σου, ούτε στο όνομά σου. Μακάρι η κίνησή σου να αλλάξεις τα πάντα να προήλθε από ένα κοίταγμα στον καθρέφτη της πράσινης ψυχής σου και να κατάλαβες ότι μπάσκετ, Παναθηναϊκός και Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι μία τριάδα κορυφής και όχι κομπάρσου.

Πηγή: overfm.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση