Κάποιος μας λέει χοντρά -και θανάσιμα- ψέματα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Αντρέας Παναγόπουλος – Κάτι συμβαίνει εδώ. Και όχι μόνο τώρα αλλά από την έναρξη της πανδημίας, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020. Μόνο που τώρα το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο λόγος για τις αντικρουόμενες, συχνά εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες που διοχετεύονται από την κυβέρνηση αλλά και τους ειδικούς. Στην αρχή ο γνωστός αρχι-ειδικός και “πατριάρχης” των επιστημόνων μας είχε πει ότι πρόκειται για μια γρίπη και να μην ανησυχούμε. Μετά, ο ίδιος και το επιτελείο του -για να μην πούμε ο “θίασός” του- μας είπε να μην σπεύσουμε να βάζουμε μάσκες γιατί μας κόβουν την ανάσα. Μετά, πάλι οι ίδιοι μας είπαν να βάζουμε και μάσκα και γάντια. Αργότερα, ότι δεν χρειάζεται να βάζουμε γάντια αλλά καλό είναι να φοράμε διπλή μάσκα. Κι αυτές ήταν οι πιο αθώες αντιφάσεις που, εν μέρει, οφείλονταν στην άγνοια για τη φύση του ιού και της πανδημίας.

Λίγους μήνες αργότερα, το πράγμα χόντρυνε. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας μίλησαν για το τέλος της πανδημίας, το “τελευταίο μίλι”, την επιχείρηση “ελευθερία” και διάφορα τέτοια -εκ του αποτελέσματος- φαιδρά και επικίνδυνα καθώς οδήγησαν σε ένα άνευ όρων και περιορισμών άνοιγμα της κοινωνίας και στον εφησυχασμό της.

Όταν τα πράγματα άρχισαν να σκουραίνουν, οι δηλώσεις και τα αντίστοιχα “μέτρα”, έγιναν πολύ πιο επικίνδυνα: στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κολλάει, στα σχολεία δεν χρειάζεται να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, τα φάρμακα δεν χρειάζονται γιατί αρκούν τα εμβόλια, οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργούν κανονικά και κανείς δεν κολλάει από το κουταλάκι. 

Και μέσα σε όλα αυτά, τα αλλεπάλληλα κύματα αντιφάσεων και ψεμάτων το ΕΣΥ έμεινε αβοήθητο με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση κατάρρευσης η οποία αποτρέπεται μόνο από τον ηρωισμό γιατρών και νοσηλευτών. Η ανταμοιβή τους; Ξύλο, χημικά, διαρκής πόλεμος εναντίον τους.

Και οι μήνες περνούσαν μέσα σε ψέματα και αλήθειες. Και οι νεκροί αυξάνονταν. Και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι βουτούσαν στην άβυσσο. Και το κίνημα των αντιεμβολιαστών θέριευε εξ’ αιτίας αυτής της άθλιας στρατηγικής που έκρυβε ή αναιρούσε την πραγματικότητα δήλωση μετά τη δήλωση. Και οι επιστήμονες-μαϊντανοί έπιασαν μόνιμο στασίδι στα κανάλια. Και ο Πλεύρης έγινε υπουργός!

Και φτάσαμε μέχρι εδώ. Δεκέμβριος του 2021. Με 20.000 νεκρούς. Με το τέταρτο κύμα της μετάλλαξης Όμικρον να έρχεται κατά πάνω μας σαν αμαξοστοιχία με σπασμένα φρένα, όπως είπαν οι υπεύθυνοι για την Υγεία, στη Μεγάλη Βρετανία. Και τα ψέματα και οι δηλώσεις καθησυχασμού και αποκλεισμού αυστηρών μέτρων συνεχίζονται. Υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει Lockdown. Μέχρι που φτάσαμε στην ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ κατάσταση του να να προαναγγέλλουν μέτρα όπως το υποχρεωτικό rapid test με έξοδα των πολιτών, στην παράκληση για self-test με έξοδα του κράτους έτσι ώστε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Ούτε το πρώτο ούτε και το δεύτερο το εισηγήθηκε κανείς από τους ειδικούς παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα.

Οπως και κανένας ειδικός δεν είχε πει στην κυβέρνηση ότι είναι το ίδιο να διασωληνώνεται κάποιος εκτός ΜΕΘ με το να νοσηλεύετεται σε ΜΕΘ. Κάτι που επιβεβαίωνε όχι μόνο η απλή λογική αλλά και η “μυστική” έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα για την οποία ακόμη ψάχνουμε να βρούμε σε ποιόν είχε παραδοθεί και ποιός την πήρε στα χέρια του από τον περασμένο Μάϊο.

Απίθανα πράγματα. Απίθανα ψέματα. Απίθανοι άνθρωποι. Κυβερνητικοί παράγοντες ΚΑΙ επιστήμονες…

Και τώρα τι γίνεται;

Μαθαίνουμε ότι lockdown από τις 3 Ιανουαρίου και για έναν μήνα πρότεινε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης για να αναχαιτιστεί η δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Στέλιος Πέτσας βγαίνει στα κανάλια χαμογελαστά για να πει ότι δεν πρόκειται να γίνει lockdown μετά τα Φώτα.

Εδώ, ένα από τα δύο συμβαίνει: ή ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης είναι άσχετος που προτείνει αυτά που προτείνει ή ο υπουργός, εκφράζοντας την κυβερνητική γραμμή, αδιαφορεί αν θα πεθάνουν ακόμη μερικές χιλιάδες Έλληνες. Προφανώς δεν μπορεί και οι δύο να έχουν δίκιο. Κάποιος λέει ψέματα…

Τώρα, θα πει κάποιος, εδώ ο υπουργός Ανάπτυξης πάει να βγάλει τρελούς 10.000.000 Έλληνες καθώς δεν βλέπει ακρίβεια στα ράφια αλλά ευτυχισμένους καταναλωτές που του ζητούν να βγουν σέλφι μαζί τους…

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης, λοιπόν, δήλωσε ότι ετοιμάζει σχετική έκθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3 εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown, με δεδομένες και τις μετακινήσεις των Γιορτών.

Ξέρουμε λοιπόν ότι πολύ σύντομα ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του αυτή την έκθεση και κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν την παρέλαβε, όπως έγινε με την έρευνα Τσιόδρα-Λύτρα.

Οπως κανείς δεν θα μπορεί να πει ότι δεν άκουσε την προειδοποίηση του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας Νίκου Θωμαΐδη για σημαντική αύξηση κρουσμάτων στις αρχές Ιανουαρίου καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σε δύο περιοχές της Ελλάδας αύξηση στο ιικό φορτίο.

Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Μία ολόκληρη κοινωνία είναι πλέον στο χείλος του γκρεμού.

Με 20.000 νεκρούς και άγνωστο πόσους μελλοθάνατους, θα πρέπει κάποτε να μάθουμε που τελειώνουν τα ψέματα και που αρχίζουν οι αλήθειες. Διαφορετικά θα πρέπει να μιλάμε για ένα προμελετημένο έγκλημα σε βάρος χιλιάδων πολιτών. 

Πηγή: anatropinews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση