Κάλλιο να πάμε χορτάτοι…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Οι ευρωπαϊκές χώρες της φάσης «πάμε διακοπές» και της φάσης «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, εμφανίζουν απότομη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και είναι μεταξύ των χωρών που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «ήραν απότομα τους περιορισμούς από πάρα πολλούς σε πολύ λίγους». Επομένως, δεν φτάνει που στην Ελλάδα η κυβέρνηση αρνήθηκε να στηρίξει επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας, κυρίως επειδή θέλει να βάλει μέσα τους ιδιώτες να εκμεταλλεύονται τα καλύτερα σημεία του και αποφεύγει να τους φορτώνει με «βάρη», τρέχει τώρα να μαζέψει τα μέτρα για να «πουλήσει» κανονικότητα ενόψει της θερινής περιόδου.

Και ποιος δεν θέλει την κανονικότητα, θα πει κάποιος. Σωστά, όχι όμως στη βάση μιας λανθασμένης νεοφιλελεύθερης οπτικής, για το τι σημαίνει ισορροπία μεταξύ της προστασίας της δημόσιας υγείας και της προστασίας της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο συνδυασμός πολέμου, χρηματιστηριακού τζογαρίσματος που γέννησε το τελευταίο κύμα ακρίβειας και δεξιού ριζοσπαστισμού, για να το πούμε κομψά, ο οποίος ενδυναμώνεται στην Ευρώπη, δημιουργεί ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να αρχίσει γρήγορα μια σοβαρή συζήτηση για το μέλλον. Για παράδειγμα, εδώ στην Ελλάδα, θα αφήσει η κοινωνία να περάσουν τμήματα του ΕΣΥ στα ιδιωτικά συμφέροντα;

Πηγή: independentnews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...

Μια ιδιωτική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας

Τα αποτελέσματα της Ι.Χ. εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής του...

Αλέξης Χαρίτσης: Στοίχημα παραγωγής πραγματικής πολιτικής και όχι θεάματος

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Στο πρόσωπο του Αλέξη Χαρίτση κρίνεται...
Διαφήμιση