Ιατροδικαστής για δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Πέθανε από ισχαιμικό που προκλήθηκε από τις κακώσεις

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τις κρίσιμες στιγμές που οδήγησαν στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου θα επιχειρήσουν να αναδείξουν με τις καταθέσεις τους οι μάρτυρες σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ,στην δεύτερη συνεδρίαση του για την υπόθεση που συντάραξε την κοινωνία πριν τρία χρόνια.

Με αιτήματα φορέων και άλλων, μεταξύ των οποίων και η ΕΣΗΕΑ, προς τη διοίκηση του Πρωτοδικείου αλλά και προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για εξασφάλιση μεγαλύτερης αίθουσας για την διεξαγωγή της δίκης, η διαδικασία που ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου συνεχίστηκε σήμερα (9/11) στην ίδια αίθουσα.

Κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 33χρονου είναι δύο πολίτες, ο κοσμηματοπώλης, εντός του καταστήματος του οποίου εισήλθε το θύμα και ένας μεσίτης, και οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο . Όλοι τους κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Μετά τις καταθέσεις των γονιών και του αδελφού του 33χρονου ακτιβιστή που άνοιξαν την ακροαματική διαδικασία η δίκη σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί με τις καταθέσεις μαρτύρων , από τον κατάλογο των 41 που εκφωνήθηκαν κατά την έναρξη της διαδικασίας.

Στο βήμα του μάρτυρα άρχισαν να ανεβαίνουν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην οδό Γλάδστωνος την κρίσιμη στιγμή, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018, όταν ο 33χρονος ακτιβιστής βρέθηκε εντός του καταστήματος του ενός εκ των έξι κατηγορουμένων, “για άγνωστο λόγο”, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, “κυνηγημένος” σύμφωνα με τους οικείους του.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας ανέλυσε στο δικαστήριο σήμερα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, υπογραμμίζοντας πως ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο το οποίο προκλήθηκε από τις κακώσεις.

«Ο Ζαχαρίας Κωστοπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποιά ήταν αυτή. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό» εξήγησε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως έχει συναντήσει ξανά στην πορεία του περίπτωση ισχαιμικό έπειτα από ξυλοδαρμό, με το θύμα να οδηγείται στο θάνατο.

Ο ιατροδικαστής υποστήριξε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν είχε κάποιο ιατρικό πρόβλημα συνεπεία του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος του 33χρονου, καταρρίπτοντας έτσι την υπερασπιστική γραμμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση