Ιάσονας Αποστολόπουλος: «Ο Μητσοτάκης είναι και επίσημα ο Όρμπαν του Νότου της Ευρώπης»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Σε λιγότερο από 1 μήνα, 3 θεσμικά όργανα, OLAF, Ευρωκοινοβούλιο και ΕΔΑΔ καταδίκασαν την συνοριακή πολιτική της Ελλάδας και πήραν θέση ενάντια στα pushback της ελληνικής πλευράς. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί πια ούτε να αρνηθεί τα εγκλήματα στο Αιγαίο, ούτε να λένε στελέχη και ΜΜΕ ότι πρόκειται για φήμες από ΜΚΟ, ακτιβιστές – πράκτορες των Τούρκων. Εκτός αν γέμισε με πράκτορες των Τούρκων και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» λέει στο tvxs.gr και την Φωτεινή Λαμπρίδη, ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος ο οποίος υπογραμμίζει για ποιο λόγο είναι σημαντικές οι θεσμικές καταδίκες.

«Καταγγελίες και καταδίκες υπήρχαν, αλλά από φορείς και διεθνή ΜΜΕ που τους διέψευδε μετά η κυβέρνηση. Τώρα ξεκίνησαν οι θεσμικές καταδίκες και αυτό είναι σημαντικό. Κι επίσημα ο Μητσοτάκης είναι ο Όρμπαν του Νότου».

Ο Ιασ. Απαστολόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε τη διάσωση προσφύγων στη Λέσβο το 2015 και συνεχίζει έως σήμερα τον αγώνα στη διάσωση αλλά και στην ενημέρωση του τι πραγματικά συμβαίνει στην εποχή της ποινικοποίησης της διάσωσης προσφύγων, περιγράφει με ποιον τρόπο οι θεσμοί εκθέτουν και τιμωρούν την Ελλάδα.

«Στις 31 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ανέστειλε την χρηματοδότηση της Frontex εξαιτίας της συνοριακής βίας σε Ελλάδα και Ουγγαρία. Η έκθεση-κόλαφος της OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Frontex όχι μόνο επαναπροωθούν πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα, αλλά το συγκαλύπτουν μεθοδευμένα», αναφέρει και συνεχίζει:

«Το πόρισμα (πάνω από 200 σελίδες) αποδίδει βαρύτατες κατηγορίες στον διευθυντή της Frontex (Φ. Λετζέρι) και σε άλλα δύο ανώτατα στελέχη για παραβίαση των κανονισμών της ΕΕ και συστηματική συγκάλυψη επαναπροωθήσεων στα ελληνικά σύνορα. Ο Λετζέρι είναι ο ίδιος άνθρωπος που 2 μήνες νωρίτερα βραβεύτηκε από την ελληνική κυβέρνηση για την “σημαντικη συμβολή του οργανισμού (Frontex) στην “αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης”!»

«Την ίδια στιγμή, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΕΔΑΔ, ενέκρινε για τέταρτη φορά ασφαλιστικά μέτρα και υποχρέωσε την Ελλάδα να διασώσει και να περιθάλψει 34 εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου. Έτσι λοιπόν, σε λιγότερο από 1 μήνα, 3 θεσμικά όργανα, OLAF, Ευρωκοινοβούλιο και ΕΔΑΔ καταδίκασαν την συνοριακή πολιτική της Ελλάδας και πήραν θέση ενάντια στα pushback της ελληνικής πλευράς», σημειώνει.

«Το γεγονός αυτό δείχνει την έκταση του φαινομένου των επαναπροωθήσεων που δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Δείχνει σε τι κατασκευασμένη πραγματικότητα ζούμε στην Ελλάδα, όταν τόσο καιρό ο κυρίαρχος λόγος στιγματίζει όσους μιλάνε γι αυτό ως εθνοπροδότες, ανθέλληνες και πράκτορες της Τουρκίας», δηλώνει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος στο Tvxs.gr και συνεχίζει: 

«Επιπλέον, δείχνει την σκανδαλώδη γελοιότητα του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που μετά από 4 μήνες έρευνας, αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα δεν διαπράττει pushback, χωρίς ποτέ να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε η έρευνά τους».

«Άρα για το ελληνικό κράτος, όλοι οι προσφυγες-θύματα που κατέθεσαν είναι ηθοποιοί, τα πτώματα είναι κούκλες και τα 540 pushback που κατέγραψε μόνο ο ΟΗΕ είναι ψέματα. Τι είναι άραγε πιο πιθανό; Το Ευρωκοινοβούλιο, η OLAF, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου, το Spiegel, οι New York Times, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να υιοθέτησαν την τουρκική προπαγάνδα ή η Ελλάδα να διαπράττει μαζικά εγκλήματα στα σύνορα; «Οι “άριστοι” επιμένουν να μας λένε το πρώτο» καταλήγει ο διασώστης.

*Συνέντευξη στο tvxs.gr και στην Φωτεινή Λαμπρίδη

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση