Θεσσαλονίκη: Νέα επίθεση ακροδεξιών – Χτύπησαν μαθήτρια επειδή μίλησε εναντίον των φασιστών στην τηλεόραση (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πρωτοφανή είναι τα όσα συμβαίνουν στο σχολικό συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εδώ και δύο ημέρες. Μετά τη νέα βίαιη επίθεση ακροδεξιών, που φώναζαν χρυσαυγίτικα συνθήματα εναντίον της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης σήμερα το πρωί, μαθήτρια του σχολείου και μέλος του 15μελούς κατήγγειλε ότι κουκουλοφόροι μέσα στο σχολείο την χτύπησαν, την κλώτσησαν και την έβγαλαν από το σχολείο.

Η μαθήτρια βγήκε από το σχολικό συγκρότημα κλαίγοντας με λυγμούς. Έντονη ήταν η αντίδραση των συγκεντρωμένων. «Ντροπή σας, αίσχος» φώναζαν προς τους ακροδεξιούς που παραμένουν εντός του σχολείου, αλλά και προς τους καθηγητές, που κλείδωναν την πόρτα του σχολικού συγκροτήματος. «Νομίζετε ότι θα αφήσουμε τα σχολεία στους φασίστες;» τόνιζαν με ένταση.

Η Ιουλία Βαφειάδου, μέλος του 15μελούς, φαίνεται ότι στοχοποιήθηκε καθώς νωρίτερα είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 για τα όσα προηγήθηκαν στα επεισόδια της Δευτέρας. Όπως είπε, «χθες το πρωί ομάδα μαθητών μέσα από το σχολείο, με εξωσχολικούς από όσο ξέρουμε – και έχουμε δει άλλους ανθρώπους- επιτέθηκαν στους φοιτητές που ήρθαν να κάνουν διαμαρτυρία, γιατί την προηγούμενη εβδομάδα όταν ήρθαν να μοιράσουν φυλλάδια φοιτητικών συλλόγων, οι μαθητές τους ξαναεπιτέθηκαν -πάλι με βίαιο τρόπο».

Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι οι εξωσχολικοί ήταν μέσα στο σχολικό κτίριο, μαζί με την ομάδα των μαθητών, λέγοντας «από όσο ξέρουμε, ναι … ήταν κουκουλοφορεμένοι, με κράνη, με ξύλα».

«Είναι γενικώς κατακριτέο συμβάν από το σχολείο μας, δεν έχει καμία σχέση με το σχολείο, την μάθηση, την εκπαίδευση, όλα αυτά που πρέπει να υπάρχουν μέσα σε αυτά τα κτίρια, είναι γεγονότα που πρέπει να μένουν εκτός … Μία μερίδα ανθρώπων δεν μπορεί να δώσει “τίτλο” σε ένα ολόκληρο κτίριο, με μία άλφα ιστορία πίσω του, που αγωνίζεται τόσα χρόνια για άλλα πράγματα» τόνισε.

Την ώρα που τα φασιστοειδή, επιτίθενται με μολότοφ και φωτοβολίδες μέσα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και από τους γύρω δρόμους, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ούτε σε μία σύλληψη!

Ν. Ηλιόπουλος: Τα υπουργεία Παιδείας και Προ.Πο. απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο

Σε δήλωσή του για τα γεγονότα στο Λύκειο της Σταυρούπολης το πρωί της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει:

Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει Λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για πιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν σχολείο σε ορμητήριο.

Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω!

Πληροφορίες από avgi.gr & left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...

Η αποτίμηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν για την πρόταση μομφής

*Του Φοίβου κλαυδιανού - Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί...
Διαφήμιση