Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία απέτρεψε νέα γυναικοκτονία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τέσσερις αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και του οχήματος Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, απέτρεψαν τη 18η γυναικοκτονία στην Ελλάδα μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (18/12), όταν τα εν λόγω όργανα της τάξης επενέβησαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σε διαμέρισμα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έσωσαν μια γυναίκα από τα χέρια του συζύγου της. Αντίκρισαν τον άνδρα να κρατάει ένα μαχαίρι και να είναι έτοιμος να δολοφονήσει τη σύντροφό του μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού τους.

Κατά τις πληροφορίες του τοπικού μέσου, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 08:00 π.μ. οπότε και η Άμεση Δράση δέχτηκε τηλεφωνική κλήση από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια. Το μόνο που πρόλαβε η γυναίκα ήταν να δώσει τη διεύθυνση, χωρίς το ακριβές στίγμα και την περιοχή, καθώς ο άνδρας που την απειλούσε προσπαθούσε να κλείσει το τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί πήραν εντολή από το κέντρο να εντοπίσουν το διαμέρισμα, να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για ενδοικογενειακή βία και να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Όταν δυο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πήγαν στο σημείο όπου συνέβησαν όλα, δεν τους άνοιξε κανείς, αλλά μπόρεσαν να μπουν στην πολυκατοικία. Ενόσω ανέβαιναν τις σκάλες, άκουσαν φωνές μέσα από ένα διαμέρισμα. Αμέσως χτύπησαν την πόρτα και τότε άκουσαν έναν αλλοδαπό άνδρα να τους ζητεί να απομακρυνθούν και να τους λέει ότι δεν έχει άδεια παραμονής. «Θα σας σκοτώσω όλους!», απείλησε φωναχτά.

Οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν το κουδούνι, ενώ από μέσα μια γυναίκα ούρλιαζε και έναν παιδάκι έκλαιγε. Οι αστυνομικοί άρχισαν να λένε στον άνδρα ότι εάν δεν ανοίξει την πόρτα θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα και τελικά θα τη διαρρήξουν.

Οι δυο αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις και επί τόπου μετέβησαν δυο συνάδελφοί τους. Στο σημείο μετέβη και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν ξανάκουσαν τη γυναίκα να ουρλιάζει, οι τέσσερις αστυνομικοί διέρρηξαν την πόρτα και τότε αντίκρισαν τον άνδρα να κραδαίνει ένα μαχαίρι με το οποίο χτυπούσε τη γυναίκα στον λαιμό.

Οι αστυνομικοί του είπαν να το πετάξει, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε και συνέχισε να χτυπάει τη γυναίκα μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού τους, το οποίο είναι ΑμεΑ. Κατόπιν ο δράστης έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό. Προτού προλάβει να τερματίσει τη ζωή του, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πήραν το μαχαίρι.

Ευτυχώς η γυναίκα τραυματίστηκα ελαφρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο δράστη οδηγήθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου για προανάκριση.

Πληροφορίες από ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φαραντούρης για Standard & Poor’s: «Το ΒΒΒ δεν τρώγεται, έρχεται 4ετής περίοδος νηστείας στα νοικοκυριά»

Σε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση προέβη ο Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος...

Προφυλακιστέος ο εργολάβος από το δυστύχημα στο Πασαλιμάνι

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά,...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...
Διαφήμιση