Θεανώ Φωτίου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοροϊδεύει τη μεσαία τάξη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπατά τα μεσαία στρώματα λέγοντας ότι δήθεν θα ανοίξουν νέες και καλές δουλειές, ότι θα γίνουν φοροελαφρύνσεις, δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή. Εμείς έχουμε απόλυτη επίγνωση ότι οι επάλληλες κρίσεις του καπιταλισμού, οικονομικές, υγειονομικές και κλιματικές πλήττουν τα εισοδήματα όχι μόνο των αδύναμων στρωμάτων, αλλά και των μεσαίων. Και είναι τα μεσαία στρώματα αυτά που εξαπατά ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι δήθεν θα ανοίξουν νέες και καλές δουλειές, ότι θα γίνουν φοροελαφρύνσεις. Δεν είναι ελάφρυνση για τα μεσαία στρώματα η αφορολόγητη γονική παροχή περιουσιών αξίας 800.000. Το 87% του ελληνικού λαού έχει περιουσία έως 150.000, αυτοί δε θα δούνε καμία διαφορά.», είπε η κυρία Φωτίου και πρόσθεσε:

«Δεν βοηθάς τη μεσαία τάξη όταν κάνεις οριζόντιες φοροελαφρύνσεις. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να παραπλανά τον ελληνικό λαό, όταν για παράδειγμα λέει ότι τα εισοδήματα των Ελλήνων αυξηθήκαν. Αυτό είναι ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι τα μεσαία στρώματα φτωχοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, και ειδικά τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης του.»

Αναφερόμενη στις προτάσεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στην 85η ΔΕΘ, η κ. Φωτίου είπε ότι είναι στοχευμένες, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τα μεσαία στρώματα.

«Το νέο Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης αντιμετωπίζει τις μεταβολές στην κατάσταση ενός νοικοκυριού λόγω μιας έκτακτης συνθήκης, όπως είναι οι φωτιές ή οι σεισμοί. Θα μπορεί δηλαδή να ενισχύει ανθρώπους, που τον προηγούμενο μήνα είχαν ικανοποιητικά εισοδήματα και ξαφνικά βρίσκονται σε ανάγκη, όπως είναι για παράδειγμα οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί των πυρόπληκτων περιοχών. Το κράτος θα μπορεί να ορίζει ποια είναι τα νοικοκυριά που πρέπει να ενισχυθούν για να ζήσουν αξιοπρεπώς με ενίσχυση 400 ευρώ, 200 ευρώ κάθε ενήλικο μέλος και 100 κάθε ανήλικο. Θα την αναπτύξουμε την πρόταση μας και στο εξωτερικό αλλά και εδώ στον διάλογο που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου.», επισήμανε η Θεανώ Φωτίου, χαρακτηρίζοντας επίσης «αναγκαία και εφικτή» την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Όταν όλη η Ευρώπη αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ο κ Μητσοτάκης τον κρατάει σταθερά, στα 650 ευρώ, το επίπεδο δηλαδή που τον είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δημοσιονομικές περιορισμούς. Είχαμε τότε καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό, που ήταν 350 ευρώ, ο κατώτατος για τους νέους. Αυτούς θέλει να εξαπατήσει δεύτερη φορά με το πρώτο ένσημο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Για την ενίσχυση των εισοδημάτων απαιτείται ισχυρό κοινωνικό κράτος με μεγάλες δαπάνες.», είπε η κυρία Φωτίου.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση