Θεανώ Φωτίου: ”Θα πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες για να πλουτίσουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες” (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Παραδέχτηκαν ότι από την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων το κράτος θα χάσει 56 δισ. ευρώ.

Για τον εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων και ανέργων αναφορικά με το 8ωρό, τις απλήρωτες υπερωρίες την ισχνή αύξηση στον κατώτατο μισθό μίλησε Στο Κόκκινο η Θεανώ Φωτίου η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τεράστια αντιμεταρρύθμιση χαρακτήρισε η βουλευτής το ασφαλιστικό που κατατέθηκε στη Βουλή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Και αυτό ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί τις επικουρικές συντάξεις και πλήττει και τους σημερινούς συνταξιούχους και τους μελλοντικούς, εξήγησε η κα Φωτίου μιλώντας στη Μαρίνα Μάνη.

«Θα πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες για να πλουτίσουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες» επισήμανε η βουλευτής και εξήγησε ότι το Δημόσιο, όπως παραδέχτηκαν, οι ίδιοι θα χάσει 56 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ένα δισ. ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2030 και από 2030 και μετά δύο δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Με αφορμή το νέο πλαίσιο για την προσχολική αγωγή που έχει θέσει σε διαβούλευση το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ένα σχέδιο που αγνοεί και απαξιώνει την ελληνική πραγματικότητα, τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους στο πεδίο, η κα Φωτίου επισήμανε ότι αντί αύξησης δωρεάν voucher και παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς διαφημίζουν ένα βλαπτικό σχέδιο προσχολικής αγωγής καθώς αποτελεί κολλάζ προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε αναπτυσσόμενες και μη χώρες από τη δεκαετία του 70 και που δε βασίζεται στην ελληνική πραγματικότητα, γνώση και εμπειρία.

Πρόκειται για κολλάζ προγραμμάτων με προεξάρχον το Reach up and learn, που σχεδιάστηκε καταρχήν για αναπτυσσόμενες χώρες (Μπαγκλαντές, Τζαμάικα, Ινδία, Κολομβία, κ.ά.) ή το εθελοντικής βάσης Homestart ή το ιδιωτικής πρωτοβουλίας Superstant ή το Νταντάδες της γειτονιάς.

Η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να διαμορφώσει το νέο πλαίσιο αλλά δεν κατέγραψε καν την ελληνική πραγματικότητα σε δομές, παιδιά, εργαζομένους, ούτε τα υφιστάμενα παιδαγωγικά προγράμματα. Είναι αδιανόητο να προτείνεις αλλαγές, χωρίς να γνωρίζεις τι είναι αυτό που αλλάζεις.

Παρουσιάζουν τους ελληνικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ως πάρκινγκ παιδιών χωρίς παιδαγωγικό πρόγραμμα, απαξιώνοντας το εξειδικευμένο προσωπικό και τους εργαζόμενους στο σύνολο τους.
Απαξιώνουν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τους Έλληνες πανεπιστημιακούς καθηγητές που διδάσκουν την προσχολική αγωγή, τις επιστημονικές εταιρείες, όπως είναι η Ψυχολογική, τις δημοτικές αρχές και τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και τους εργαζόμενους στο πεδίο που δεν εκλήθησαν να συμβάλλουν.

Πηγή: avgi.gr – Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Αμετανόητος για το έγκλημα των Τεμπών – Μισόλογα για τις ψήφους της ακροδεξιάς

Η δημοσκοπική φθορά της κυβέρνησης έχει θορυβήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος...

Γάζα: Καταγγέλλουν για εγκλήματα πολέμου – Ζητούν διεθνή έρευνα για τους ομαδικούς τάφους

Αποτροπιασμό και φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση για τον...

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τους “Σπαρτιάτες”

*Του Ανδρέα Μαραθιά - Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο...

ΚΚΕ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: “Είναι γνωστά τα εκβιαστικά του διλήμματα”

Το σχόλιο - δήλωση ΚΚΕ για την συνέντευξη Μητσοτάκη. «Ο κ. Μητσοτάκης...
Διαφήμιση