Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Με κουκούλα και αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια η Πισπιρίγκου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Χωρίς συνήγορο οδηγήθηκε κάτω από  ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια η κατηγορουμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, μετά την παραίτηση του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα, παραιτήθηκε της υπεράσπισης του ζευγαριού από την Πάτρα που του είχε ανατεθεί.

Ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της σε δήλωσή του  διευκρίνισε για ποιους λόγους παραιτήθηκε της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως υποστήριξε: «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας και συγκεκριμένα κεταμίνης η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι οι έρευνες συνεχίζονται για να δοθούν απαντήσεις σε δυο κρίσιμα στοιχεία. Το πρώτο είναι εάν η 33χρονη είχε συνεργούς και το δεύτερο από πού προμηθεύτηκε και πώς χορήγησε στην 9χρονη κόρη της την κεταμίνη.

*Πληροφορίες από το avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση