Η Deutsche Welle αποκαλύπτει για τις φωτιές: ”Η καταστροφή θα μπορούσε να αποφευχθεί – Ο κόσμος αισθάνεται προδομένος”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της γερμανικής υπηρεσίας Deutsche Welle στην Ελλάδα, Florian Schmitz, με τίτλο ”Ελλάδα: Εγκαταλελειμμένη στις φλόγες η Εύβοια” ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι: ”Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, πολλοί από τους κατοίκους είναι θυμωμένοι με την κυβέρνησή τους. Πιστεύουν ότι η καταστροφή θα μπορούσε να αποτραπεί”

Ο δημοσιογράφος κάνει αναλυτική αναφορά στις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο κομμάτι της Βόρειας Εύβοιας, ενώ στο ρεπορτάζ του μιλά και με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι νιώθουν προδομένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μία κυρία, κάτοικος από τις Ροβιές, αναφέρει χαρακτηριστικά: ”Νιώθω εγκαταλελειμμένη από την κυβέρνησή μας. Κατά την άποψή μου, η στρατηγική διαχείρισης κρίσεων που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση ήταν μια απόλυτη καταστροφή. Το λάθος που έκαναν ήταν να εκκενώσουν απλά τα χωριά για να αποφύγουν τα θύματα», λέει. Δεν διέθεταν αρκετούς πόρους για να σβήσουν τις πυρκαγιές στην Εύβοια, καθώς το μεγαλύτερο βάρος, το είχαν ρίξει στην Αθήνα”.

Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι δηλώσεις ενός κατοίκου από το χωριό της Λίμνης. Ο Δημήτρης Γιαννακούλας, ιδιοκτήτης ταβέρνας, δεν πιστεύει πια ούτε μια λέξη που λέει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποσχεθεί γρήγορη, μη γραφειοκρατική αποζημίωση για τα θύματα, αλλά ο κ. Γιαννακούλας τα βλέπει όλα αυτά ως κούφια λόγια και τονίζει: ”Είμαστε πολύ απογοητευμένοι”.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση