Η Τουλουπάκη ενημερώνει την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο Novartis

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ενώπιον της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αναμένεται να μιλήσει σήμερα Τετάρτη η Ελένη Τουλουπάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της EURACTIV Ελλάδος, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα ενημερώσει λεπτομερώς τους ευρωβουλευτές για το τι συνέβη με το σκάνδαλο Novartis και πώς κατέληξε να διώκεται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Ελένη Τουλουπάκη θα ζητήσει επίσης την παρέμβαση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ στην υπόθεση, η οποία συνδέεται άμεσα με το καθεστώς του κράτους δικαίου στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστικός που ερεύνησε το σκάνδαλο Novartis αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Έχει λάβει προθεσμία από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis και αναμένεται να απολογηθεί στις 16 Μαρτίου.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...

Τα ατυχήματα στη λιπασματοβιομηχανία Καβάλας και η ασφάλεια της περιοχής

Η λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας, η μοναδική τέτοιου είδους εγκατάσταση...

Μενέλαος Χαραλαμπίδης – Βιβλίο: «Οι δωσίλογοι» & η ιστορία ως εφόδιο για τον πολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης συζητά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη Στο...
Διαφήμιση