Η τέλεια καταιγίδα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η εκρηκτική αύξηση των τιμών στην ενέργεια έχει οδηγήσει σε αλυσιδωτές αυξήσεις παντού. Στα ράφια των σούπερ μάρκετ προϊόντα που βρίσκονται σε προσφορά είναι ακριβότερα από την αρχική τους τιμή μία εβδομάδα νωρίτερα. Τα εισοδήματα εξανεμίζονται, οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι ή μειώνονται.

Οι οδηγοί γεμίζουν τα ντεπόζιτα ακριβώς όσο χρειάζεται για να μετακινηθούν, ενώ οι αρτοποιοί εκπέμπουν σήμα κινδύνου: το ψωμί μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας, αφού τις αμέσως επόμενες ημέρες προβλέπονται αυξήσεις έως και 50%.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν προειδοποίησε χθες για σοβαρή επισιτιστική κρίση για τους επόμενους 18 μήνες σε Μέση Ανατολή και Αφρική, αφού ο «σιτοβολώνας της Ευρώπης» βρίσκεται σε πόλεμο εδώ και εβδομάδες. Και είναι μάλλον αυτονόητο ότι αυτή η προειδοποίηση αφορά και την Ευρώπη. Κι ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη να θωρακίζονται έναντι της νέας κρίσης που ήδη εκτυλίσσεται, η Ελλάδα παραμένει για ακόμη μια φορά θλιβερή παραφωνία.

Η σκηνοθεσία στο μήνυμα του επιμελώς ατημέλητου Μητσοτάκη δεν άλλαξε την ουσία των ανακοινώσεων. Σταγόνα στον ωκεανό. Η ελληνική κοινωνία, που σήμερα πληρώνει την ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλο το προηγούμενο διάστημα, μπροστά της έχει μόνο ανηφόρα. Αφού οι πραγματικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία τώρα θα αρχίσουν να αποτυπώνονται στην καθημερινότητα.

Αν στο μείγμα προσθέσουμε την ωρολογιακή βόμβα των 249 δισ. ιδιωτικού χρέους, μιλάμε για συνθήκες τέλειας καταιγίδας. Τα νέα καταιγιστικά δεδομένα καθώς και η «κόκκινη κάρτα» εκ Βρυξελλών για πακέτο ελαφρύνσεων που θα χρησίμευε δυνάμει ως προεκλογικό καθιστούν τα εκλογικά σενάρια σε δυσεπίλυτο γρίφο για το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, η κλεψύδρα αδειάζει. Και οι συνθήκες της απόδρασης, κάθε μέρα που περνάει, δυσχεραίνουν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και, μαζί μ’ αυτές, οι ζωές των πολιτών.

Πηγή: Εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση