Η Ρωσία εκτός Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ – Ποιοι καταψήφισαν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

ΗΓενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Το αίτημα που είχαν υποβάλει δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, συγκέντρωσε 93 ψήφους υπέρ (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και 24 κατά, ενώ 58 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία. «Όχι» είπαν μεταξύ άλλων Λευκορωσία, Βολιβία, Κίνα, Κούβα, Ιράν, Καζακστάν. Μεταξύ άλλων απείχαν Βραζιλία, Αίγυπτος, Μεξικό και Νότια Αφρική, δηλώνοντας ότι το ψήφισμα δεν θα ήταν χρήσιμο για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Είπαν επίσης ότι οι έρευνες για τις θηριωδίες στην περιοχή Μπούτσα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν αναλάβουν δράση τα Ηνωμένα Έθνη.

Για να ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων των χωρών που θα ψήφιζαν υπέρ ή κατά κατά στην ψηφοφορία στην οποία κλήθηκαν τα 193 μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Οι αποχές δεν υπολογίζονται.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του ΟΗΕ που αποβάλλεται χώρα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είχε προηγηθεί η Λιβύη το 2011.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

200 μέρες πολέμου στη Γάζα / Ο Πάνος Χαρίτος αναλύει όσα έγιναν και τί έρχεται (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Πολλοί δημοσιογράφοι μεταδίδουν ειδήσεις...

Συνάντηση Μάκη Σεβίλογλου και Βασίλη Λέκκα στο τραγούδι «Ναυαγός μονάχος»

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Ολλανδία, ο Μάκης...
Διαφήμιση