Η “πάντα άξια” υπουργός Πολιτισμού…..

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η κ. Μενδώνη μαζί με την επικοινωνιακή σύμβουλό της Αννα Παναγιωταρέα παραβρέθηκαν στη βάφτιση του γιου του κατηγορουμένου για επτά κακουργήματα, πρώην προέδρου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, Γιάννη Τσακοπιάκου.

Το περασμένο Σάββατο ο κ. Γιάννης Τσακοπιάκος και η σύζυγός του, Αγγελική Παπανδρέου, βάφτισαν τον γιο τους στον Αγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη. Ακολούθησε δεξίωση σε κοσμικό μπαρ-εστιατόριο της Βούλας. Ωραία, και να τους ζήσει το παιδάκι! Αλλά, θα πείτε, τι μας ενδιαφέρει αυτό; Και ποιος είναι ο κ. Τσακοπιάκος και ποια η κ. Παπανδρέου;

Ο Γιάννης Τσακοπιάκος είναι, λοιπόν, εργατοτεχνίτης στο υπουργείο Πολιτισμού, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠΠΟ (ΠΟΕ ΥΠΠΟ) και νυν πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Είναι επίσης διορισμένος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε ομάδα για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΥΠΠΟ. Διορισμένος μάλιστα, αφού η Ελένη Τουλουπάκη ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ασκήσει στον ίδιο και σε άλλα 16 άτομα που είχαν διατελέσει μέλη του Δ.Σ. του περιβόητου Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ τη χρονική περίοδο 2012-2014 ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, της απιστίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και -το πιο σοβαρό- της εγκληματικής οργάνωσης. Η θητεία του στο «αμαρτωλό» Ταμείο (γνωστό και ως «Μικρό ΚΕΕΛΠΝΟ») συνδέθηκε με την περίοδο που αυτό, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., χρηματοδοτούνταν με ποσοστά από τα έσοδα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων του ΥΠΠΟΑ για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των υπαλλήλων του υπουργείου, αλλά και με έκτακτες επιχορηγήσεις. Τα ποσά, που ανέρχονταν σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, διοχετεύονταν και σε πλήθος άλλες δραστηριότητες: προσωπικά ταξίδια συνδικαλιστικών στελεχών, εκτύπωση ημερολογίων, έξοδα καφέ, στην αθλητική ομάδα της ΠΟΕ του ΥΠΠΟ κ.α. και γενικώς χρησίμευαν ως μέσο επιχορήγησης της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων με δημόσιο χρήμα.

Επιπλέον επί υπουργίας Λυδίας Κονιόρδου είχε ζητηθεί η παραπομπή του κ. Τσακοπιάκου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για απείθεια, άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας και αδικαιολόγητη αποχή από την εργασία του για περισσότερο από 8 μήνες.

Η εκδίκαση της υπόθεσης των 17 μελών του Δ.Σ. του Ταμείου Αλληλοβοήθειας ή και «μικρού ΚΕΕΛΠΝΟ», βέβαια, εκκρεμεί. Εκκρεμεί και το Πειθαρχικό. Οσο για τον κ. Τσακοπιάκο και την κ. Μενδώνη δεν κρύβουν τις άριστες σχέσεις τους. Ο ίδιος ήταν παρών σε καίριες στιγμές τής μέχρι στιγμής υπουργίας της ήδη από τη μέρα της τελετής παραλαβής του ΥΠΠΟ. Αλλά και η σύζυγός του, Αγγελική Παπανδρέου, επίσης υπάλληλος του ΥΠΠΟ στο τμήμα των διοικητικών υπηρεσιών αλλά και γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ (το όνομα της οποίας επίσης ανιχνεύεται στον κατάλογο με τα αδικαιολόγητα έξοδα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, το οποίο της είχε καλύψει π.χ. τη διαμονή της σε ξενοδοχείο), διορίστηκε πολύ πρόσφατα από την κ. Μενδώνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (πρώην Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων). Μετά από αυτή τη μακρά εισαγωγή επιστρέφουμε λοιπόν στα βαφτίσια του Σαββάτου όπου καλεσμένος ήταν και ο γνωστός συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας που ανέβασε φωτογραφίες στη σελίδα του στο Facebook από την τελετή. Και σ’ αυτές καθισμένη μπροστά μπροστά διακρίνεται η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και δίπλα της η επικοινωνιακή σύμβουλός της Αννα Παναγιωταρέα. Δεν είχε καλύτερο τρόπο η κ. Μενδώνη να διαδηλώσει τη στενή φιλική της σχέση με τον κ. Τσακοπιάκο και την κ. Παπανδρέου. Πάντα άξια!

* Της Ναταλί Χατζηαντωνίου στην ”Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση