Η ΝΔ καλύπτει τον Καλλιάνο αντί να τον διαγράψει

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πολύ πρόσφατα, στις 30 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για ανάρτηση του πρώην συμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρανίκα, είπε τα εξής:

“Έχει περάσει μια ολόκληρη ημέρα και δεν έχει βρεθεί κανένας να τον μαζέψει, να τον αποδοκιμάσει. Δεν θέλω να θυμίσω τι συμβαίνει σε περιπτώσεις που στελέχη της ΝΔ ξεφεύγουν από τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες τοποθέτησης στον δημόσιο βίο που έχουμε θέσει. Αποδοκιμάζονται, διαγράφονται, απομακρύνονται αμέσως. Όχι για τέτοιου είδους αισχρότητας και αθλιότητας θέμα. Και μια μέρα μετά, κανένας δεν τον έχει μαζέψει. Επιβεβαιώνεται ότι το χειρότερο από το να είσαι ανίκανος, είναι να είσαι ικανός για όλα. Ο κατήφορος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική αντιπαράθεση δεν φαίνεται να έχει τέλος”.

Ο Ν. Καρανίκας δεν είναι σήμερα σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε συγγνώμη για την επίμαχη ανάρτηση σε βάρος της κόρης του πρωθυπουργού που αποτελούσε προσωπικό του λάθος και όχι πολιτικό ζήτημα.

Στην περίπτωση του Γ. Καλλιάνου, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Πρόκειται για βουλευτή της ΝΔ και όχι για πρώην συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιτέθηκε με τον πλέον χυδαίο τρόπο στην ανήλικη που κατήγγειλε τον ποδοσφαιριστή Σεμέδο για βιασμό. Η ΝΔ δεν αποστασιοποιήθηκε κατά κανέναν τρόπο από τον υβριστή του εγκαλούσας και ο ίδιος, μετά την τεράστια κατακραυγή στα social media, εξαφάνισε τις χυδαίες αναρτήσεις και έκανε μια δήθεν επανόρθωση που επί της ουσίας δεν αναιρούσε την καταγγελία συνολικά των εφήβων που κατά τη γνώμη του ντύνονται προκλητικά, ξενυχτούν και κάνουν σεξ.

Το μισογυνικό ξέσπασμά του έγινε σε κλίμα τοξικού υπερ-συντηρητισμού και πατριαρχικής εξαλλοσύνης, το οποίο δεν αποδοκιμάστηκε από τη ΝΔ παρά μόνο με μια χλιαρή ανακοίνωση δύο 24ωρα μετά και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε πιέσει ασφυκτικά να πάρει θέση.

«Η ανάρτηση του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου ήταν λάθος. Το αναγνώρισε και ο ίδιος γι’ αυτό και την κατέβασε και έκανε, νέα, διευκρινιστική ανάρτηση. Τα στελέχη της ΝΔ δεν συμπεριφέρονται όπως εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή είναι η διαφορά μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο λόγος που η ΝΔ έκανε τα στραβά μάτια στο χυδαίο κείμενο του Γ. Καλλιάνου και απλώς του ζήτησε στο παρασκήνιο να το εξαφανίσει είναι ότι τέτοιου είδους αντιλήψεις είναι αποδεκτές από το πιο βαθύ κομμάτι της που εμπνέεται από ακροδεξιές αντιλήψεις και προσεγγίσεις και συνεπαίρνεται από “συνέδρια γονιμότητας” όπως το σκοταδιστικό το οποίο θα τιμούσε με την παρουσία του ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης, αν δεν είχε ακυρωθεί λόγω των αντιδράσεων του προοδευτικού κόσμου.

Ο Γ. Καλλιάνος δεν είναι μόνος στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Εχει συνοδοιπόρους και συναγωνιστές που ονειρεύονται επιστροφή στο τρίπτυχο “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” όπως έχει λειτουργήσει στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο λόγος που δεν τον διαγράφουν είναι γιατί δεν θέλουν να αποχωριστούν το μαύρο κομμάτι τους. Αντίθετα, το τιμούν διευρύνοντας την επιρροή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. 

Πηγή: tvxs.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση