Η κυβέρνηση ξεφεύγει, μιλά για κατάλυση δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επικίνδυνοι ακροβατισμοί από το Μαξίμου, υπό την έντονη αλλά δικαιολογημένη πίεση που της ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα κρίσιμα θέματα του τόπου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεν δίστασε να μιλήσει ουσιαστικά για επιχείρηση κατάλυσης της Δημοκρατίας από τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας για «εκτροπή» και κάνοντας λόγο για νοσταλγούς του Χίτλερ και του Γκέμπελς.

Οι σχετικές δηλώσεις του Γ. Οικονόμου έγιναν με αφορμή την παρέμβασή του Αλέξη Τσίπρα μέσω της εφημερίδας Documento (για το θέμα της πρωτοφανούς στοχοποίησης του Κώστα Βαξεβάνη και την απόπειρα φίμωσης της δημοσιογράφιας μέσω της δίωξής του για την υπόθεση Novartis), με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για την «αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε τα εξής: 

(σχολιάζοντας το άρθρο του Αλ. Τσίπρα στην εφημερίδα Documento)

Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία μας άρθρο του στο “Documento”, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική Δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις.

Με τον τρόπο αυτό πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: Τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία. Οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή.

Επικίνδυνοι δεν είναι όσοι εμπιστεύονται και τιμούν τους θεσμούς. Επικίνδυνοι είναι οι νοσταλγοί του γκαιμπελικού “θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει”.

Μετά το καλοκαίρι του 2015 όλοι ξέρουν για το τι είναι ικανός ο κ. Τσίπρας. Επιχείρησε να δημιουργήσει καθεστώς, εργαλειοποιώντας τους θεσμούς σε βάρος της συνταγματικής τάξης. Οι θεσμικές άμυνες της Δημοκρατίας μας και κυρίως η ελληνική κοινωνία του έκλεισαν το δρόμο. Αυτό που δεν συνέβη με την “πρώτη φορά αριστερά”, δεν θα συμβεί ποτέ στο μέλλον».

«Επίθεση σε πυλώνες της Δημοκρατίας»

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις πίσω από το φερόμενο επεισόδιο του Παύλου Πολάκη με αστυνομικό σε εστιατόριο, με αφορμή πρόστιμο που επέβαλε το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. σε σερβιτόρο.

Μετά τις ανακοινώσεις και την απάντηση του ίδιου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος προτίμησε τη σπέκουλα υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πραγματοποιεί ενορχηστρωμένη επίθεση απέναντι σε «πυλώνες της ελληνικής Δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκαϊ» ο κ. Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων πως τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται «μια ενορχηστρωμένη επίθεση, με πρώτο τον κ. Πολάκη, απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, απέναντι σε βασικούς πυλώνες της ελληνικής Δημοκρατίας. Και την επίθεση αυτή την στηρίζει ηθικά και πολιτικά ο κ. Τσίπρας…. Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Είναι αν ο κ. Τσίπρας – που και αυτός με σημερινή του αρθρογραφία, στηρίζει ηθικά και πολιτικά – συμμερίζεται τις απόψεις αυτές. Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της δημοκρατίας».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε υψηλούς τόνους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Πάει πολύ η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές παρωδία για να συκοφαντήσει πολιτικούς της αντιπάλους και να θάψει υπαρκτά σκάνδαλα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για καθεστωτικές πρακτικές.  Πάει πολύ όταν στελέχη της που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη απειλούσαν ανοιχτά εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τώρα μεθοδεύουν διώξεις δημοσιογράφων επειδή ερεύνησαν σκάνδαλα να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις». 

Επίσης, σε άλλη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη δημοσίευση υπηρεσιακών εγγράφων της ΕΛ.ΑΣ. από τον βουλευτή της Ν.Δ., Χριστόφορο Μπουτσικάκη, προκειμένου να συντηρηθεί το κυβερνητικό αφήγημα». Στο πλαίσιο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε τα εξής δύο ερωτήματα προς τους κυβερνώντες: 

  1. Υπάρχει όντως εντολή σε αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης ανεξάρτητα από το αν τηρούνται ή όχι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας;
  2. Έχουν πρόσβαση οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ;

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ τις τελευταίες ώρες επιχειρεί μεθοδευμένα, με μπαράζ ανακοινώσεων, να στρέψει τη προσοχή της κοινής γνώμης στον απείθαρχο Πολάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που τον καλύπτει. Ωστόσο, όσο επιμένει τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται και εκτίθεται.

Πρώτα από όλα γιατί επιλεκτικά διαρρέει μόνο το αφήγημα της αστυνομίας για το συμβάν και όχι τις δημόσιες δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων – ένας από αυτούς μάλιστα και δημοσιογράφος – οι οποίοι επώνυμα καταθέτουν τα πραγματικά γεγονότα και την πιστή τήρηση των μέτρων στο συγκεκριμένο κατάστημα. Και ότι ο αστυνομικός που επέβαλε πρόστιμο χωρίς να έχει προηγηθεί παράβαση, όταν ρωτήθηκε αν έχει εντολή για κάτι τέτοιο, δήλωσε : “Ναι, έχουμε εντολή να κόψουμε πρόστιμο “.

Αλλά αν ήταν μόνο αυτό θα μπορούσαμε να μιλάμε απλά είτε για υπέρβαση καθήκοντος είτε ακόμη και για απόπειρα φτηνής προβοκάτσιας απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως, έχουμε άλλη μια ένδειξη παρακρατικού χαρακτήρα συμπεριφοράς από τη Ν.Δ. και συγκεκριμένα από τον βουλευτή της Χριστόφορο Μπουτσικάκη, ο οποίος δημοσιοποίησε το πρωί στο διαδίκτυο υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ, για να συντηρήσει το κυβερνητικό αφήγημα κόντρα στις μαρτυρίες εργαζομένων και θαμώνων, χωρίς όμως να εξηγεί πώς αυτά βρέθηκαν στην κατοχή του.

Αντί λοιπόν να κάνουν τον τιμητή όσοι προσέβαλαν τον ελληνικό λαό με κορωνογλέντια και μοτοκρός την ώρα της καραντίνας, καλό είναι να απαντήσουν – και μάλιστα ο ίδιος ο κος Θεοδωρικάκος – σε πολύ πιο σοβαρά ερωτήματα:

Υπάρχει όντως εντολή σε αστυνομικούς να κόβουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης ανεξάρτητα από το αν τηρούνται ή όχι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας;

Έχουν πρόσβαση οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε υπηρεσιακά έγγραφα της ΕΛΑΣ;

Την προβοκάτσια πολλοί εζήλεψαν, το παρακράτος ουδείς.

«Μετά το άρθρο στήριξης του κ. Τσίπρα στον κ. Βαξεβάνη και την υιοθέτηση επί της ουσίας της γραμμής Πολάκη και την πλήρη κάλυψή του, είναι πια ξεκάθαρο πως Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό…», διέρρεαν το απόγευμα της Κυριακής, πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζοντας σε ανάλογη γραμμή και ύφος. 

Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Documento»

«Η αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη»

Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, πιστοποιεί με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια, και υποχρέωσε την εταιρεία να καταβάλει 350 εκατομμύρια ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο, στην Ελλάδα βαφτίστηκε «σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ». Έτσι, αντί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη οι αυτουργοί της διαφθοράς, διώκεται ο αρμόδιος για θέμα διαφθοράς υπουργός, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, και τώρα οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πολλές από τις σκοτεινές πλευρές της διαφθοράς.

Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος. Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αντί για το μέλι.

Η τακτική αυτή όμως σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, η πολιορκία της ενημέρωσης με λίστες εξαγοράς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, η κατάπτωση της πληροφόρησης σε οικόσιτο του Μαξίμου, η τρομοκρατία και το συστηματικό bullying εις βάρος κάθε ελεύθερης φωνής, που παίρνει τελευταία ενδημικό χαρακτήρα, δεν είναι σημάδια δύναμης. Αντιθέτως είναι σημάδια αδυναμίας και φόβου μπροστά στις αντιδράσεις και τις ανατροπές που προκαλεί η εγκληματική πολιτική τους, τόσο απέναντι στην πανδημία και το κύμα ακρίβειας, όσο και απέναντι σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Ανάμεσα στα οποία η διαφθορά δεν είναι το πιο ασήμαντο.

Από την άποψη αυτή η δίωξη Βαξεβάνη, η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας, αποτελούν ένα ακραίο μίγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας, που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν.

Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία, για τη χώρα, για όλους μας.

Ήρθε όμως η ώρα, πιστεύω, για τους τίτλους τέλους. Και για μια νέα προοδευτική αρχή.

Ήρθε η ώρα η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής να γίνει υπόθεση όλων των δημοκρατικών πολιτών.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση