Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει….παζάρι με τους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ανοιχτή ακόμα η πληγή, εξελισσόμενη η τραγωδία στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας, και ήδη «ειδικοί» της ιμπεριαλιστικής γεωπολιτικής αντιμετωπίζουν ακόμα και τους ξεσπιτωμένους σαν αριθμούς οικονομικής ανάπτυξης στις χώρες υποδοχής . Παράγοντες της γαλάζιας διακυβέρνησης έχουν πάρει ανά χείρας τη μεζούρα της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Εγχώριοι φωστήρες της δεξιάς διακυβέρνησης Μητσοτάκη ατενίζουν το μέλλον με αφηγήματα προσφυγικού διχασμού και εσχάτως, πρόσφυγες πολέμου και μετανάστες από την Ουκρανία αντιμετωπίζονται σαν ευκαιρία για το δημογραφικό της χώρας μας. Ο κυνισμός των «αρίστων» της ΝΔ, με νωπό το αίμα από τις βόμβες του πολέμου στην Ουκρανία, αποτυπώνεται και στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας ενόψει της ανθρωπιστικής και προσφυγικής κρίσης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλο προσφυγικό ρεύμα Ουκρανών. Πάρα πολλοί Ουκρανοί θα φύγουν από την Ουκρανία. Μέσα σε όλη αυτή τη δυστυχία θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, για το δημογραφικό μας πρόβλημα», επεσήμανε μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας (ΕΡΑ1 / 3.3.2022) ο ομότιμος καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris 1) και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ Γιώργος Πρεβελάκης . Και πρόσθεσε: «Οσοι Ουκρανοί μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα, για μας θα ήταν τεράστιο κέρδος γιατί αυτός είναι ένας πληθυσμός ο οποίος πολύ εύκολα μπορεί να ενσωματωθεί στον ελληνικό πολιτισμό. Εξάλλου θυμίζω ότι όχι μόνο είναι χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά ότι είναι με το Πατριαρχείο και όχι με τη Μόσχα. Επομένως θα έπρεπε να τους αγκαλιάσουμε..». Αμεση ήταν η παρέμβαση του δημοσιογράφου στην ΕΡΑ1 ο οποίος αντέτεινε: «Θα μας πουν για πρόσφυγες δυο ταχυτήτων». Για να απαντήσει ο Γιώργος Πρεβελακης : «Όχι δεν είναι θέμα δυο ταχυτήτων. Είναι θέμα ανθρωπιστικό πρώτα από όλα, και δημογραφικό».

Λίγο πριν ο Γ. Πρεβελάκης είχε τονίσει : «Οταν κατακάτσει η σκόνη από την κρίση και διαμορφωθούν κάποιες καταστάσεις , πολύ κακές καταστάσεις στην Ουκρανία, τότε η Δύση θα αρχίσει να σκέφτεται με πολύ πιο σοβαρό τρόπο από πριν, πώς θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη σύγκρουση που διαγράφεται η οποία είναι ανάμεσα στις χώρες και τους λαούς που σέβονται τις αξίες τις δημοκρατικές, τα δικαιώματα του ανθρώπου και τα καθεστώτα που είναι αναθεωρητικά , επιθετικά που είναι η Ρωσία, που είναι η Κίνα που είναι και η Τουρκία»….

Η ΝΔ έχτισε ολόκληρη τη πολιτική της πάνω στην αντιμεταναστευτική ρητορική , προσεταιρίστηκε και ενέταξε στους κόλπους της στελέχη με μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές και ακροδεξιές απόψεις και πήρε το 2019 την εξουσία. Τώρα, μπροστά στον πόνο των ξεριζωμένων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, χρησιμοποιεί διχαστικές τακτικές προσέγγισης ακόμα και μεταξύ προσφύγων , με διαχωρισμούς δύσης και ανατολής.

Ολα τα μεταφράζει με αναλογία κόστους –οφέλους, καπιταλιστικού εννοείται. Ο λαός γνωρίζει ότι δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον μετανάστη και πρόσφυγα , που ζει δουλεύει για το μεροκάματο, πεινάει, αγαπάει και πονάει το ίδιο. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες , όποιου χρώματος, όποιας θρησκείας, από όπου, είναι σάρκα από τη σάρκα της ίδιας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης . Και το βέβαιο είναι ότι δε είναι πρόβλημα αλλά μαζί ντόπιοι και μετανάστες/πρόσφυγες είναι η λύση στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Οι γύπες των πολέμων κερδίζουν από τις βόμβες που ρίχνουν, από τις ανακατατάξεις που τα καπιταλιστικά συμφέροντα επιβάλλουν διά της βίας αλλά ακόμα και από το φευγιό των βομβαρδισμένων . Οι αστικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τα θύματα του πολέμου, τους διωγμένους από τις πατρίδες τους σαν εργαλείο για φτηνή εργατική δύναμη, σαν μοχλό για τη μεγέθυνση των μεγαλοεπιχειρηματικών κερδών. Το ίδιο γίνεται και με τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Και η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει τα καπιταλιστικά όνειρα των συμφερόντων που εξυπηρετεί, με επίκεντρο το προσφυγικό ρεύμα από την Ουκρανία προς την Ελλάδα.

*Της Παναγιώτας Μπίτσικα στο documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση