Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εισπράττει ΗΠΑλληλικά εύσημα για την στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εύσημα αποδίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την πολεμική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι οι ΗΠΑ συγχαίρουν «την ελληνική κυβέρνηση για τη σημαντική και έγκαιρη βοήθεια που παρείχε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης τόσο της ανθρωπιστικής όσο και της στρατιωτικής βοήθειας. Αυτή η σημαντική βοήθεια, που παραδόθηκε μέσα σε λίγες ώρες από το αίτημα του Προέδρου Ζελένσκι, καταδεικνύει και πάλι την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς την Ουκρανία».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός στρατηγικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών που προωθεί ενεργά την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε διάφορες περιοχές που έχουν σημασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, υπερασπίζοντας τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Επαινούμε τους συμμάχους και τους εταίρους του ΝΑΤΟ -συμπεριλαμβανομένης της συμμάχου μας Ελλάδας- που παρέχουν στρατιωτική, ανθρωπιστική ή και τις δύο μορφές βοήθειας στην Ουκρανία».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδηγώντας, τη χώρα και το λαό σε επικίνδυνους πολεμικούς δρόμους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής εμπλοκής με πάθος “λοχία” του ΝΑΤΟ και δόγμα «ανήκομεν εις την Δύσιν». Τώρα λαμβάνουν τα ΗΠΑλληλικά εύσημα για την πολεμική εμπλοκή. 

Ακούστε τις δηλώσεις του πρώην Α/ΓΕΝ Αντώνη Αντωνιάδη στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Real fm: “Επιβλαβής, περιττή και ανόητη” η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία – “Βασιλικότερη του Βασιλέως” η κυβέρνηση στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: imerodromos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση