Η κυβέρνηση εμμένει στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ – Μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 10/2 οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους. «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες» φώναζαν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι κατέφθασαν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα που αναχώρησαν το πρωί από τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας και από τα μεταλλεία στα Ψαχνά Εύβοιας και στον Άγιο Ιωάννη Βοιωτίας.

Δίνουν συνέχεια στον αγώνα και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν μέχρι τέλους για τη ζωή και το δικαίωμα στην εργασία, για τις οικογένειές τους. Απαιτούν από την κυβέρνηση τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου τους, διατρανώνοντας: «Από τις εργασίες και τα σπίτια μας δεν πρόκειται να βγούμε».

Στο πλευρό τους βρίσκονταν μεταξύ άλλων και κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την τομεάρχη Εργασίας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έδωσαν συνέντευξη τύπου έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια είχαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Μετά το τέλος της συνάντησης που κράτησε περίπου 1,5 ώρα, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση εμμένει στην απόφαση για ξεπούλημα, ενώ δεν δεσμεύεται για τις θέσεις εργασίας.

«Ήρθαμε εδώ γιατί θέλουμε τη δουλειά μας, θέλουμε τα σπίτια μας, θέλουμε να ζήσουμε στα χωριά μας, θέλουμε να μεγαλώσουμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας. Και θα τα καταφέρουμε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Παναγιώτης Πολίτης. Προανήγγειλε δε το επόμενο βήμα τους την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, με την πραγματοποίηση πλατιάς σύσκεψης που έχει πάρει τα χαρακτηριστικά παλλαϊκού συλλαλητηρίου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας «εκεί που έχουμε τους περισσότερους νεκρούς», όπου θα αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Στο πλευρό τους είναι και εργαζόμενοι στην Cosco. «Στης Cosco την προβλήτα, στης ΛΑΡΚΟ το καμίνι, αυτή η πολιτική τα σπίτια μας τα κλείνει» ένα από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...

Τα ατυχήματα στη λιπασματοβιομηχανία Καβάλας και η ασφάλεια της περιοχής

Η λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας, η μοναδική τέτοιου είδους εγκατάσταση...

Μενέλαος Χαραλαμπίδης – Βιβλίο: «Οι δωσίλογοι» & η ιστορία ως εφόδιο για τον πολίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ο Μενέλαος Χαραλαμπίδης συζητά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη Στο...
Διαφήμιση