Η κοροϊδία με το κοινωνικό μέρισμα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το οικονομικό επιτελείο δηλώνει πλέον ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να δοθεί κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου. Το Διαδίκτυο βεβαίως είναι εδώ και δύο ημέρες γεμάτο παραπλανητικά δημοσιεύματα του τύπου «Κοινωνικό μέρισμα – Κλείδωσαν τα κριτήρια – Ποιοι και πότε θα πάρουν 900 ευρώ».

Χρειάζεται ενδελεχής έρευνα για να καταλάβει κάποιος ότι τα δημοσιεύματα αυτά αφορούν ενισχύσεις της τάξεως των 60, άντε 100 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που το κοινωνικό μέρισμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με Μνημόνιο και με το μαχαίρι των θεσμών στον λαιμό, ήταν κάθε χρόνο γύρω στο 1 δισ.

Κοροϊδία λοιπόν. Την ώρα που ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας σαρώνει την αγορά. Την ώρα που οι ανατιμήσεις και η ασύστολη κερδοσκοπία στην ενέργεια πιάνουν από τον λαιμό εκατομμύρια νοικοκυριά. Και την ώρα, βεβαίως, που το ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο μιλάει για ανάπτυξη της τάξεως του 6,5% για το 2021.

Και είναι δύο φορές μεγαλύτερη η κοροϊδία όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φάει κατά τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο τα αναδρομικά από τους συνταξιούχους.  

Όταν έχει τακτοποιήσει πολλαπλώς τους πλούσιους καταργώντας τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και απαλλάσσοντας από τη φορολογία τις γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ. Και όταν μειώνει κατά 2% τον φορολογικό συντελεστή σε επιχειρήσεις που διατήρησαν την υψηλή τους κερδοφορία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Κοροϊδία στους ευάλωτους και πλήγμα στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Αυτά έχει να δώσει για φέτος η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρόνια Πολλά!

* Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση