Η κοινωνία φτωχαίνει, ο Μητσοτάκης αδιαφορεί

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η έξοδος του Πάσχα μπορεί να έδειξε μια πλασματική ευδαιμονία στην κοινωνία, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προπαγανδίζει με όλα τα Μέσα που διαθέτει την καλή πορεία της οικονομίας συνεπικουρούμενη από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους που την ανεβάζουν βαθμίδα και την άντληση από τις αγορές 1,5 δις. ευρώ με υψηλό όμως επιτόκιο, στις οικογένειες όμως δεν φτάνουν τα χρήματα να βγάλουν τον μήνα.

Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ στην ελληνική κοινωνία η οποία τις επόμενες ημέρες θα δεχτεί ένα ακόμη ισχυρότερο με τις εντολές που έχουν εκδοθεί για εκατοντάδες διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ακόμη και η Ενωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) ζητά την παρέμβαση της ΡΑΕ για να ρυθμιστούν οι τιμές προς τους τελικούς καταναλωτές καθώς όλη η παραγόμενη ενέργεια περνάει μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας, τις τιμές του οποίου διαμορφώνουν χωρίς κανένα ρίσκο οι παραγωγοί.

Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει την ακριβότερη χονδρική τιμή ενέργειας, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να επέμβει σε κάτι το απολύτως αυτονόητο. Το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το τραγικό αυτό κατασκεύασμα των Μητσοτάκη-Χατζηδάκη, τιμολογεί το ηλεκτρικό ρεύμα με την ακριβότερη τιμή του φυσικού αερίου ενώ τα τρία τέταρτα της ζήτησης προέρχονται από φθηνές πηγές.

Τα δεινά που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης η οποία ουσιαστικά αδιαφορεί για τις επιπτώσεις του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, δεν απασχολούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μοναδικό μέλημα του οποίου είναι πως θα τον ψηφίσουν οι εναπομείναντες φιλοβασιλικοί, ζητώντας τεχνογνωσία για το κτήμα του Τατοΐου από τον πρίγκιπα Κάρολο της Βρετανίας.

Το κύμα όμως της αγανάκτησης φουσκώνει, ακόμη και σε αυτούς που τον ψήφισαν το 2019.

Και είναι σίγουρο ότι το ηλεκτροσόκ που προκαλεί σήμερα στους πολίτες, θα το υποστεί ο ίδιος το βράδυ των επόμενων εκλογών.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση