Η κακοκαιρία «Κάρμελ» έφερε χιόνια και στην Αττική (χάρτες)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ισχυρό αλλά σύντομο θα είναι το πέρασμα της πολικής αέριας μάζας, που ήρθε από τη Βόρεια Ευρώπη και προκαλεί κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, βροχές σε αρκετές περιοχές και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο. 

Από χθες βράδυ η κακοκαιρία «Κάρμελ», όπως ονομάστηκε, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μέχρι στιγμή σημειώθηκαν βροχές και χιονοπτώσεις στη Βορειοανατολική Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, η μεγάλη πτώση του υδράργυρου θα συνοδευτεί από κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρό παγετό.

Ήδη στην Αττική τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε Ιπποκράτειο πολιτεία και Βίλια, ενώ χιονίζει επίσης σε Στυλίδα, Στενή Ευβοίας, Αγοριανή, Αράχωβα. Στη Θεσσαλία, χιονίζει σε Περτούλι, λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Νεραϊδοχώρι, Κοζιάκα, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα σε Φλώρινα, Σαμαρίνα, Πισοδέρι, Νυμφαίο, Σέλι και Νάουσα.

Οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά βάση ασθενείς, ενώ και θα σημειώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές, αλλά στην Στερεά Ελλάδα και στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές.

Μεγάλα ύψη υετού βροχής και χιονιού αναμένονται στην Εύβοια, στην Αν. Βοιωτία, στα βόρεια τμήματα της Αττικής και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα σημειωθούν στις παράκτιες περιοχές του κεντρικού και νότιου Αιγαίου και τοπικά θα παράγουν ψιλό χαλάζι.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στην Αττική θα εντοπίζονται κυρίως περιμετρικά των ορεινών όγκων και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα Βόρεια Προάστια θα σημειώνεται χιονόπτωση ή χιονόνερο έως τα 300 μέτρα υψόμετρο, με χιονόστρωση πάνω από τα 400-500 μέτρα υψόμετρο.

Πηγή: efsyn.gr

Χάρτες: meteo.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση